Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Κίνηση - ματ στο Αιγαίο

Οι φρεγάτες και το κοινό αμυντικό δόγμα

Η ενίσχυση του στόλου των Ενόπλων Δυνάμεων με τις νέες φρεγάτες Μπελαρά και η αμυντική συμφωνία  Ελλάδας - Γαλλίας αλλάζουν τις ισορροπίες σε θάλασσα και αέρα. Μάλιστα ο συνδυασμός τους αποτελεί κίνηση-ματ στο Αιγαίο, όπως ανέλυσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία: Πώς προστατεύει την ακεραιότητα της Ελλάδας

Η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία που υπέγραψαν στο Παρίσι Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμμανουέλ Μακρόν είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τη χώρα μας. Η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σημαίνει, πρακτικά, ότι η χώρα μας δεν θα είναι μόνη της σε περίπτωση απειλής της εδαφικής της ακεραιότητας. Όπως είναι φυσικό, η ρητή δέσμευση της Γαλλίας μέσω της αμυντικής συμφωνίας, αλλάζει τις ισορροπίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μητσοτάκης - Μακρόν υπέγραψαν την αμυντική συμφωνία - Τι προβλέπει

Η σημερινή Συμφωνία, όμως, σημαίνει και επιχειρησιακή ενίσχυση της χώρας μας, μετά τα 24 Ραφάλ, με υπερσύγχρονες Γαλλικές Φρεγάτες και, κατά πάσα πιθανότητα, και κορβέτες. Οι Μπελαρά που θα ενταχθούν στο ελληνικό οπλοστάσιο τα επόμενα χρόνια είναι σημείο υπεροχής στο Αιγαίο για αρκετούς λόγους. Το κορυφαίο ραντάρ SeaFire «λοκάρει»  εναέριους στόχους σε μεγάλη απόσταση και μπορεί να τους καταρρίψει. 

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Πρώτο βήμα για τον Ευρωστρατό

Παράλληλα, οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι ASTER 30 μπορούν να χτυπήσουν στόχο στα 100 χιλιόμετρα, ενώ προσφέρουν και αντιβαλλιστική ασφάλεια.

Μητσοτάκης: Τι είπε για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία 

H Μπελαρά  διαθέτει και κορυφαίες ανθυποβρυχιακές δυνατότητες, με το πρωτοπόρο Sonar CAPTAS-4. Και, βεβαίως, οι νέες φρεγάτες είναι εξοπλισμένες με τους ψηφιακούς πυραύλους Exocet MM40, με ικανότητα κρούσης σε μεγάλες αποστάσεις και σε παράκτιους στόχους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top