Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών η κυβέρνηση

Σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης 1 στους 3 νοσηλευόμενους

Γιατροί
Μπαράζ ελέγχων θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την τήρηση των νέων μέτρων, που ανακοινώθηκαν

Έντονα δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος Υγείας το τελευταίο διάστημα, με τη βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο του 4ου κύματος της πανδημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), πλέον το επίκεντρο μετατοπίζεται και προς τις νότιες περιοχές της χώρας, πιέζοντας έντονα το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας).

Τα χθεσινά επιδημιολογικά στοιχεία έδειξαν ξεκάθαρη επιδείνωση για τους κρίσιμους δείκτες της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2 ο δείκτης Rt σε τρεις περιοχές

Νέα μέτρα: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες - Δε θα υπάρξουν νέα επιδόματα

Χαρακτηριστικά, ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) της νόσου αυξήθηκε κατά 0,3 σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο και έφτασε στο 1,12, ενώ το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 1% σε 21 περιοχές της χώρας.

Μητσοτάκης: Δε θα ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία

Με τους νοσηλευόμενους να έχουν φτάσει τους 2.940, εκ των οποίων οι 2.178 σε απλές κλίνες και οι 762 σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και θαλάμους αρνητικής πίεσης, το σενάριο της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ

Το σύστημα δέχεται μεγάλη πίεση, ειδικά στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου βρίσκεται το 35% των νοσηλευόμενων. 

Covid Free Wallet: Αποθηκεύστε στο κινητό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Αν χρειαστεί θα πάμε σε επίταξη γιατρών», τόνισε χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι συνεχίζεται η θωράκιση του συστήματος Υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες. 

Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι παντού από 8.000 αστυνομικούς!

Κάλεσμα με αυστηρή προειδοποίηση στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα, προκειμένου να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια, απηύθυνε και ο Θάνος Πλεύρης.

«Να είμαστε ξεκάθαροι στους ιδιώτες γιατρούς. Επειδή αυξάνεται η πανδημία στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ζητάμε και από τους ιδιώτες να ενταχθούν στο σύστημα. Αν δεν έρθουν, θα πάμε σε υποχρεωτικές διαδικασίες», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top