ΣΥΡΙΖΑ - Εξεταστική: Κίνηση πανικού αλλά καλοδεχούμενη η έρευνα από το 2015

Τι απαντά στη ΝΔ για εξεταστική και για την κυβέρνηση Τσίπρα 

ΣΥΡΙΖΑ νέο σήμα

«Κίνηση πανικού» αλλά «καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διερεύνηση της διασύνδεσης των δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα και για την περίοδο από το 2015, με την οποία η ΝΔ έκανε ρελάνς στην πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ .  

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει συγκεκριμένα ότι η πρόταση που κατέθεσε χθες, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και επισημαίνει: «Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης».

Με εξεταστική απαντά η κυβέρνηση στην εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πάντως νέα επίθεση στη ΝΔ για το ζήτημα, υποστηρίζοντας:  «Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία. Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019; Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;».

ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα στήριξης: Η κοινωνία παραμένει απροστάτευτη

Η αξιωματική προσθέτει:  «Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε: Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση. Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας: «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top