Με εξεταστική απαντά η κυβέρνηση στην εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ζητήσει διεύρυνση της έρευνας από το 2015»

Ολομέλεια Βουλής

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει με δική της αντι-πρόταση, ζητώντας διεύρυνση της έρευνας από το 2015.

«Ποιός δεν θυμάται μετρήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες, που δημοσιεύονταν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εμφάνιζαν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2-2,5 μονάδες και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο 8-10% μέχρι και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Κι ύστερα ήρθαν τα αποτελέσματα!», αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής

«Και δεν ήταν μόνο οι δημοσκοπήσεις "μαϊμού". Πρόσφατα στη βουλή αποκαλύφθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις για τους στημένους διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια, προκειμένου να φτιαχτεί ελεγχόμενο σύστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και για τα 3 εκατομμύρια που μέσα από "υπόγειες" διαδρομές δόθηκαν για να εκδοθεί το "Documento"», προσθέτει.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεχόμαστε τη διερεύνηση από το 2015

Για πανικό της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με την οποία τονίζει πως δέχεται να ξεκινήσει η διερεύνηση από το 2015.

«Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία. Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019; Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης; Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε: Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top