Άσκηση Παρμενίων 2021: Εντυπωσιακές εικόνες και μήνυμα αποτροπής 

Έρχεται και η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μετά τη Συμφωνία με τη Γαλλία 

Η Ελλάδα με τα Ραφάλ και τις Μπελαρά θωρακίζεται και... «αλλάζει πίστα». Ο εφησυχασμός, όμως, είναι άγνωστη λέξη για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που δείχνουν τα δόντια τους στην άσκηση «Παρμενίων 2021». 

άσκηση Παρμενίων 2021

Σκηνές από την άσκηση Παρμενίων 2021 

Την Τρίτη θα ηχήσουν σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα

Στα πλάνα του ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star φαίνονται θηριώδη άρματα μάχης τύπου «Λέοπαρντ 2» να διέρχονται μέσα από τις φίλιες δυνάμεις προκειμένου -με βολές εν κινήσει- να πλήξουν απομακρυσμένους εχθρικούς στόχους.

Άσκηση Παρμενίων 2021

Η άσκηση Παρμενίων 2021 

Η λήξη της άσκησης σηματοδοτήθηκε από την πτώση αλεξιπτωτιστών που έφεραν μαζί τους την ελληνική σημαία. 

άσκηση Παρμενίων αλεξιπτωτιστής με ελληνική σημαία

Αλεξιπτωτιστής με ελληνική σημαία στην άσκηση Παρμενίων 2021 

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες  πρέπει, εάν απαιτηθεί και αν χρειαστεί, να πολεμήσουν

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει, εάν απαιτηθεί και αν χρειαστεί, να πολεμήσουν. Όμως σε κάθε περίπτωση -και θα έλεγα εγώ για να μη χρειαστεί να πολεμήσουν- θα πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να ναι άρτια εκπαιδευμένες, άριστα εξοπλισμένες, ετοιμοπόλεμες δηλαδή. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το φρόνημα αποτελούν τελικά τη μεγάλη δύναμη αποτροπής που είναι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας» δήλωσε από το πεδίο της μάχης της άσκησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.   

«Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε» διαμήνυσε από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.   

τεθωρακισμένα Άσκηση Παρμενίων 2021

Άρμα μάχης στην άσκηση Παρμενίων 2021 

 Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωνε την ΠτΔ για την ιστορική ελληνογαλλική συμφωνία, που πρόκειται να κυρωθεί στη Βουλή με... διαδικασίες-express.  Η συμφωνία θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή την Τρίτη και στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη. 

Στις 7 Οκτωβρίου στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας με τη Γαλλία

«Αποκτήσαμε πιστεύω τα καλύτερα πλοία στην καλύτερη τιμή, κάνοντας μια επιλογή που θα εκσυγχρονίσει το στόλο μας για πολλές δεκαετίες και θα μας δώσει πολύ σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες στο θέατρο της Ανατολικής Μεσογείου αλλά όχι μόνο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Σακελλαροπούλου.   

Ελληνογαλλικό deal: Φρεγάτες και κορβέτες - Η παράδοση και το κόστος 

Oι φρεγάτες πάντως θα παραδοθούν σε χρόνο-ρεκόρ! 

Νέα συμφωνία με Γαλλία: Κλειδώνει η συμφωνία για 3 φρεγάτες 

Το 2025 παίρνουμε τις πρώτες δύο Μπελαρά συν μια κορβέτα GOWIND, αν «κλειδώσει» και η αγορά κορβετών, ενώ το 2026 θα παραληφθεί μια φρεγάτα Μπελαρά + δύο κορβέτες GOWIND.  Πρόκειται για μία προμήθεια συνολικού ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις:  Επ' αόριστον αμυντική συμφωνία θέλουν οι ΗΠΑ 

Στο μεταξύ, «φωτιά» παίρνουν καθημερινά τα τηλέφωνα στα διπλωματικά γραφεία Αθήνας - Ουάσιγκτον, μιας και στις 14 Οκτωβρίου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες,   σαν αντίβαρο στο ελληνο - γαλλικό αμυντικό ντιλ, ζητούν μέσω του  State Department η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα να είναι επ΄αόριστον. Η κυβέρνηση επιμένει να έχει πενταετή διάρκεια και μετά να μπορεί να παραταθεί χωρίς ημερομηνία λήξης. 

Για «κυβερνητικά ψεύδη» και «εκχώρηση κυριαρχίας επ’ αόριστον» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΕΞ: Είμαστε μακριά από την εξομάλυνση των σχέσεων με Τουρκία

Ευρωστρατός: Στον δρόμο που χάραξαν Ελλάδα και Γαλλία  

Το σίγουρο είναι ότι η «διπλωματική οξυδέρκεια»  της Ελλάδας αλλάζει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Με την ελληνογαλλική συμφωνία, έγινε η αρχή για ένα  «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ». 

«Γίνονται τα πρώτα δειλά, πλην πολύ ουσιαστικά βήματα για την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής» σχολίασε για το ίδιο ζήτημα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top