Χατζηδάκης για Τσίπρα σε ΔΕΘ: Έκανε το ψέμα επιστήμη

«Μετατρέπει ένα μεγάλο κόμμα σε Πινόκιο της πολιτικής ζωής»

Κωστής Χατζηδάκης

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις τοποθετήσεις για τα εργασιακά, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Εδώ πια δεν είναι θέμα Δεξιάς ή Αριστεράς! Όταν το ψέμα γίνεται επιστήμη και χρησιμοποιείται κατ' επάγγελμα από τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι θέμα δημοκρατίας! Αλλά είναι προσβολή και υποτίμηση και των ίδιων των οπαδών του. Πολλοί θα πουν "τον ξέρουμε τον κ. Τσίπρα. Έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια". Όχι! Το πράγμα επιδεινώνεται συνεχώς! Το μείγμα τοξικότητας και αδίστακτης ψευδολογίας που τον χαρακτηρίζει θα έπρεπε να προκαλεί αντιδράσεις από τα ίδια του τα στελέχη, διότι μετατρέπει ένα μεγάλο κόμμα σε Πινόκιο της πολιτικής ζωής», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Πετά το γάντι σε Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Αν τολμά, ας προκηρύξει εκλογές

«Εγώ κι ο νόμος μου για τα Εργασιακά φταίμε για ό,τι στραβό γίνεται στην Ελλάδα από εργοδότη. Λένε δηλαδή ότι δεν φταίνε οι αθέμιτες πρακτικές επιχειρήσεων, που ο νόμος τις τιμωρεί, αλλά ο ίδιος ο νόμος!», σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

«Βλέπω τι έχουν πει ο ίδιος και το κόμμα του μόνο για μένα και το υπουργείο Εργασίας. Αρχικά ότι οι αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, που γίνονται σ' όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη, οφείλονται περίπου σε μένα και την εξυγίανση της ΔΕΗ!

Κατόπιν ότι ο νόμος που εισηγήθηκα για το Περιβάλλον - ο οποίος παρεμπιπτόντως κρίθηκε συνταγματικός σ' όλες τις βασικές του διατάξεις την Παρασκευή- κατέστρεψε δήθεν τα δάση.

Και τώρα ότι εγώ κι ο νόμος μου για τα Εργασιακά φταίμε για ό,τι στραβό γίνεται στην Ελλάδα από εργοδότη. Λένε δηλαδή ότι δεν φταίνε οι αθέμιτες πρακτικές επιχειρήσεων, που ο νόμος τις τιμωρεί, αλλά ο ίδιος ο νόμος!

Δεν υπερβάλλω. Αυτά ακούω τελευταία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Αυτά άκουσα και αυτές τις μέρες από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μια αθέμιτη πρακτική εταιρείας του κλάδου των ντελίβερι ως προς την αλλαγή του τρόπου απασχόλησης εργαζομένων, την οποία καταδίκασε και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τους φταίει δήθεν ο νόμος 4808/21 για την Προστασία της Εργασίας, όταν ο νόμος αυτός εξόπλισε τους εργαζόμενους στα ντελίβερι με πρόσθετα δικαιώματα απέναντι σε αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Δεν είναι μόνο το δικαίωμα στο συνδικαλισμό για τους αυτοαπασχολούμενους. Τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια. Η κάλυψη του εξοπλισμού τους. Είναι και ο σαφής προσδιορισμός πότε κανείς είναι αυτοαπασχολούμενος και πότε μισθωτός, για να μην υπάρχουν καταχρήσεις. Ο νόμος αυτός τα καθιέρωσε! Και ο ΣΥΡΙΖΑ - ορισμένα τουλάχιστον- τα υπερψήφισε! Ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει! Τι καταγγέλλει;

Τα πρόσθετα δικαιώματα;

Ο κ. Τσίπρας επίσης, που στη Θεσσαλονίκη μάς κατήγγειλε ότι σ' αυτές τις αλυσίδες έπρεπε να υπάρχουν μόνο μισθωτοί -και όχι και απασχολούμενοι με σύμβαση παροχής υπηρεσιών- ξεχνάει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η πλειονότητα των εργαζομένων ως διανομείς ήταν με καθεστώς συνεργάτη και όχι μισθωτού υπαλλήλου! Ξεχνάει ότι το ελληνικό μοντέλο που καταγγέλλει επικρατεί - με παραλλαγές- σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Κυρίως όμως παριστάνει πως ξεχνάει ότι το μοντέλο αυτό εφαρμοζόταν επί των ημερών του! Με μία διαφορά: Ότι τώρα οι εργαζόμενοι έχουν νέα, πρόσθετα δικαιώματα. Ποιον καταγγέλλει λοιπόν; Τον εαυτό του; Το μοντέλο που εφάρμοσε; Ξεδιάντροπα ψέματα και πολιτικό θέατρο χωρίς όριο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσοι την διαστρεβλώνουν θα έπρεπε να ντρέπονται. Με τη στάση τους τελικά στρέφονται εναντίον των ίδιων των εργαζομένων! Γιατί προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι μικροπολιτική, παραπλανούν τους εργαζόμενους και αποσιωπούν συνειδητά τα θεμελιωμένα δικαιώματά τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ορισμένους στο να δέχονται αδιαμαρτύρητα την παραβίασή τους.

Με τον ίδιο τρόπο κατηγορεί ως δήθεν αντεργατικό το νόμο για την Προστασία της Εργασίας. Έναν νόμο που εναρμονίζει την Ελλάδα με ρυθμίσεις που ισχύουν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Λέει μάλιστα ότι θα τον καταργήσει. Τι άραγε θα καταργήσει; Τις διευρυμένες γονικές άδειες; Τα μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή; Τις κυρώσεις για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία;

Την αυξημένη προστασία των εργατοτεχνιτών; Τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια; Τη δημιουργία της ανεξάρτητης αρχής για τις επιθεωρήσεις εργασίας; Την ψηφιακή κάρτα εργασίας που αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του 8ώρου και την πληρωμή των υπερωριών;

Αυτός δεν είναι που ψήφισε 55 άρθρα από αυτό το νόμο;

Τα ίδια ψέματα ζήσαμε από τους αρμόδιους του ΣΥΡΙΖΑ και την κομματική του εφημερίδα σχετικά με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθάρρυνση πρόσληψης νέων. Παρ' ότι είπα ξεκάθαρα στη συνέντευξή μου ότι θα υπάρχει ρήτρα διατήρησης θέσεων στις επιχειρήσεις που επωφελούνται, εκείνοι εξακολουθούν να διατείνονται ότι τέτοια ρήτρα δεν υπάρχει! Τι πολιτικός ιησουιτισμός είναι αυτός; Τι αχαλίνωτη ψευδομανία;

Το ίδιο και με τις συντάξεις. Ενώ μας παρέδωσε 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες, μίλησε με απίστευτο θράσος για το θέμα, παρουσιάζοντας διάφορα άλλα αντ' άλλων στοιχεία! Όλα ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος! Η κατάσταση είναι σήμερα αρκετά καλύτερη από αυτή που μας παρέδωσε και σε μερικούς μήνες το θέμα θα έχει αντιμετωπιστεί. Είναι δε ένα θέμα το οποίο προέκυψε από την φύρδην μίγδην συγχώνευση του ΕΦΚΑ που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Στα ίδια ψεύδη επέμεινε και σε σχέση με το νέο σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις των νέων. Ότι θα κοστίσει δήθεν 70 δισ. ευρώ για 50 χρόνια, όταν αποδείξαμε στη Βουλή πως θα κοστίζει 120 εκατ. ευρώ το χρόνο σε ένα συνολικό προϋπολογισμό 67 δισ. Δεν θέλει άραγε ο κ. Τσίπρας, που μοίρασε αφειδώς τόσα δις. στη Θεσσαλονίκη, να δίνουμε 120 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις συντάξεις της νέας γενιάς;

Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το δρόμο της. Διαχειρίζεται με υπευθυνότητα δύσκολες κρίσεις. Έχει ξανά ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία είναι στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 11 χρόνων. Οι Έλληνες που ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια θέλουν να σηκώσει η πατρίδα μας ξανά ψηλά το κεφάλι και να γίνουν οι ζωές μας καλύτερες. Είναι κρίμα για τη χώρα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην μπορεί να αρθρώσει μια σοβαρή πρόταση, αλλά να επενδύει μονίμως και χαιρέκακα στην καταστροφή, στα ψέματα, στη λάσπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει, αν θα γίνει ένα στοιχειωδώς υπεύθυνο κόμμα, με το οποίο θα μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί στη βάση προτάσεων και πραγματικών γεγονότων ή αν θα παραμείνει συνώνυμο της τοξικότητας και του ψεύδους. Ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός…».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top