Προσλήψεις στο Δημόσιο: Κάθε χρόνο θα γίνεται και ένας διαγωνισμός

Νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα προανήγγειλε ο Βορίδης

Ένας διαγωνισμός κάθε χρόνο για προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνεται από τον Σεπτέμβριο του 2022, που θα ισχύσουν οι αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στη διάρκεια συζήτησης, με θέμα: «Διοικητική Μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum, είπε πως ο νέος νόμος για το ΑΣΕΠ θα εξορθολογίσει τη διαδικασία των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Σήμερα η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει από 2 έως 3 χρόνια από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η ανάγκη μίας πρόσληψης μέχρι και την πραγματοποίησή της.

Νέες δικλείδες ασφάλειας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού 

«Η μεγάλη αλλαγή που έγινε και θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι ότι θα υπάρχει κάθε χρόνο ένας πανελλαδικός διαγωνισμός που θα μας επιτρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να την εξορθολογίσουμε. Σε συνδυασμό με το ότι για πρώτη φορά φέτος εφαρμόζουμε πλήρως τις ρυθμίσεις που συνδέονται με τον προγραμματισμό των προσλήψεων και είναι οι κύκλοι της κινητικότητας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγησε την πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει στο μέλλον ο δημόσιος τομέας, λέγοντας πως την επόμενη δεκαετία το 80% των θέσεων εργασίας θα πάψουν να υφίστανται και θα έχουν αντικατασταθεί με άλλες. Όπως τόνισε, υπάρχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα, προκειμένου να μη γίνει βαρίδι στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Βορίδης προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με σαφή κατανομή των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα κυβερνητικά επίπεδα, τον ανασχεδιασμό της αξιολόγησης και της στοχοθεσίας, την εφαρμογή του συστήματος επιβράβευσης στους παραγωγικότερους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και τη σύσταση ενός νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

«Με την ολοκλήρωση όλων αυτών των παρεμβάσεων θα επιτύχουμε να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό τοπίο και να αλλάξουμε την εικόνα που έχουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες για τη Δημόσια Διοίκηση» δήλωσε ο υπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top