Επίθεση με βιτριόλι: Ποια είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη

Η 37χρονη μπορεί να αποφυλακιστεί σύντομα, ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

«Πρόκειται για συγκλονιστική ποινική υπόθεση», είπε ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, με την ιδιότητα του νομικού, αναφερόμενος στην επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο είπε πως ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να μην εμφανιστεί, «αλλά οι δικαστές συνεκτιμούν εάν είσαι παρών ή απών».

Επίθεση βιτριόλι: «Η γυναίκα που πήγε να με σκοτώσει έδειξε τη δειλία της»

Όπως σημείωσε, η ποινή για την 37χρονη κατηγορούμενη θα είναι μικρή: «Η ανώτατη ποινή είναι τα 15 έτη, γιατί είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δηλαδή, από τα 5 με 6 χρόνια, που θα της επιβληθούν, έχει ήδη εκτίσει 1,5 έτος και μπορεί να βγει σε 4 χρόνια».

«Είναι μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, έχει κάνει ένα πρώτο βήμα η κυβέρνηση σε σχέση με τον Ποινικό Κώδικα και για τους όρους της απόλυσης» είπε ο υπουργός.

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλόνισε η Ιωάννα φτάνοντας στο δικαστήριο

«Πείτε ότι θα της επιβάλει το δικαστήριο μέγιστη ποινή 15 έτη. Έχει το δικαίωμα να απολυθεί υπό όρους, εφόσον έχει εκτίσει μέρος της ποινής της. Εκτός από το τυπικό κριτήριο, πόση ποινή έβγαλε, υπάρχει και δεύτερο ζήτημα, αν για την ποινή πρέπει να υπολογίζουμε τις λεγόμενες ημέρες, που εκτίθηκαν ευεργετικά» είπε. 

Επίθεση βιτριόλι: Απούσα η κατηγορούμενη - Η δήλωσή της μέσα από τη φυλακή

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, πρόκειται για τις «διπλές» μέρες, δηλαδή τις μέρες που, άμα δουλεύεις, τα «μεροκάματα» έχουν διπλή έκτιση. 

«Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ σου λέει ο νομοθέτης π.χ. να εκτίσει τα 3/5. Στα 15 χρόνια είναι τα 9. Αυτά γίνονται με τα μεροκάματα 4,5 έτη, άρα τότε αποκτάς δικαιώματα», εξήγησε.

«Αυτά είναι που τα κατά τη γνώμη μου πρέπει να δει το σωφρονιστικό σύστημα και το ποινικό σύστημα. Πρέπει να δει όχι μόνο την ονομαστική ποινή, αλλά εν τέλει την πραγματική έκτιση» κατέληξε. 

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, πάντως, ζήτησε να αλλάξει η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ώστε να έχει ακόμα μικρότερη ποινή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top