Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο - Δια ζώσης η εκπαίδευση

Tι είπε η υπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Δείτε απόσπασμα από όσα είπε η Νίκη Κεραμέως στο ΟΡΕΝ

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και προανήγγειλε εμβολιαστικά κέντρα σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα για τα πανεπιστήμια.

Κεραμέως: «Δε θα δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος στην τάξη»

Κεραμέως για ασφαλές άνοιγμα σχολείων

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος, ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΟΡΕΝ, κανείς δε θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη, υπενθυμίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος.

Self test: Ξεκινά η δωρεάν διάθεσή τους στους μαθητές από σήμερα

Ανέφερε επίσης ότι μόλις το 10% των εκπαιδευτικών είναι ανεμβολίαστοι και πως το 18% των μαθητών 12- 15 ετών και το 28% των 15-18 ετών έχει εμβολιαστεί. Πρόσθεσε επίσης πως προβλέπεται αναστολή εργασίας για όσους εκπαιδευτικούς δε συμμορφώνονται στα μέτρα. 

Κεραμέως: Θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

Ακόμα η υπουργός ανέφερε πως είναι υψηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων φοιτητών και τόνισε αναφορικά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης».

Όπως ανέφερε «για να προσέρχεται κανείς (σ.σ. στα πανεπιστημιακά ιδρύματα) θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσηση εξαμήνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις» για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο».

«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη», είπε η κυρία Κεραμέως και συμπλήρωσε πως «πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top