Μητσοτάκης για Θεοδωράκη: «Σήμερα κλαίει η Ρωμιοσύνη»

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατό του

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη - Βίντεο Star 

Παγκόσμιος θρήνος σήμερα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά με συγκίνηση και θαυμασμό τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατό του.

Η τελευταία επιθυμία του Θεοδωράκη - Τριήμερο εθνικό πένθος

Μίκης Θεοδωράκης

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λέγοντας:

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει.

Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».


 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top