Δένδιας: Η Ελλάδα «ξεπληρώνει» το χρέος στην Αϊτή 200 χρόνια μετά το 1821 

Βοήθεια 100.000 ευρώ στην Αίτή μετά τον σεισμό και τον τυφώνα 

Νίκος Δένδιας

Το ηθικό χρέος της προς την Αϊτή, η οποία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ελληνική ανεξαρτησία μετά την Επανάσταση του 1821,  «ξεπληρώνει» δύο αιώνες μετά η Ελλάδα, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Πρόκειται για την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 100. 000 ευρώ, για την αντιμετώπιση των αναγκών από τον πρόσφατο σεισμό, αλλά και τον τυφώνα, που έπληξε τη χώρα.  

 

 

Τα μαθήματα του 1821 για την Ελλάδα του 2021

Την οικονομική συνεισφορά της Ελλάδας στην Αϊτή ανακοίνωσε μέσω twitter o Νίκος Δένδιας, ενώ στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται

Αϊτή: Στους 1.941 οι νεκροί από τον σεισμό: 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θα δωρίσει σε Διεθνή Οργανισμό που ήδη δραστηριοποιείται στην Αϊτή το ποσό των 100.000 Ευρώ.

Η βοήθεια αυτή αποτελεί συνεισφορά στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών που προέκυψαν ύστερα από τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε την χώρα, καθώς και τον τυφώνα που ακολούθησε.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, η Ελλάδα στέκεται σήμερα δίπλα στον δοκιμαζόμενο Αϊτινό λαό και δεν λησμονεί ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας, το 1822.

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει εκφράσει την βούληση του να επισκεφθεί την Αϊτή το συντομότερο δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές και πολιτικές συνθήκες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top