Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

«Έχετε άγνοια του ελληνικού πανεπιστημίου»

Τη δέσμευσή του πως, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) επανέλαβε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεσμεύομαι πως, εάν τον επόμενο χρόνο γίνουμε κυβέρνηση, θα καταργήσουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και θα ανοίξουμε παράλληλο μηχανογραφικό για όσους δεν μπήκαν στο πανεπιστήμιο το 2021, λόγω της ΕΒΕ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω, τουλάχιστον για φέτος, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση, από τη Μεταπολίτευση και μετά, που θέλησε να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εφαρμόσει την αλλαγή την ίδια χρονιά.

«Ποτέ άλλοτε δεν έγινε αυτό», είπε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση τα έκανε όλα αυτά την πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω πανδημίας.

«Έχετε άγνοια του ελληνικού πανεπιστημίου»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας πως «έχουν άγνοια του ελληνικού πανεπιστημίου και της διαδικασίας των εξετάσεων». 

Έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων από την ίδρυση του ελληνικού πανεπιστημίου, από το 1837, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση στερεί την προοπτική σπουδών στο δημόσιο πανεπιστήμιο σε πάνω από 20.000 υποψήφιους.

«Ενώ είπατε ότι κόβονται μαθητές με 3 και με 4 λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τελικά κόβονται και άριστοι μαθητές. Θα διορθώσετε αυτή την αδικία;», ρώτησε τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι έφερε τροπολογίες, που εξισώνουν στην πράξη τα πτυχία από τα κολέγια με τα πτυχία από τα πανεπιστήμια.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top