Προεδρικό Μέγαρο: Τι συζήτησαν στη δεξίωση οι πολιτικοί αρχηγοί 

Ελληνοτουρκικά, κορωνοϊός και εμβολιασμοί στο επίκεντρο στα πηγαδάκια

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (24/7/2021) για τη Γιορτή Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο 

Η ευχή «για ένα ήσυχο καλοκαίρι», τα ελληνοτουρκικά, ο κορωνοϊός και το ζήτημα των ανεμβολίαστων κυριάρχησαν στα «πηγαδάκια» της δεξίωσης για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

προεδρικό μέγαρο δεξίωση αρχηγοί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πολιτικούς αρχηγούς στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου  

Η δεξίωση έγινε με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με έλεγχο στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου όλων των προσκεκλημένων και  επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ η  χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο στον χώρο της δεξίωσης.

Αποκατάσταση Δημοκρατίας: Μήνυμα ενότητας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Για μια ακόμη χρονιά «έκλεψε την παράσταση» η συζήτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, στο γνωστό κιόσκι του Προεδρικού. Από την συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στη δεξίωση.

Μήνυμα Μητσοτάκη για την αποκατάσταση Δημοκρατίας αλλά και τον εμβολιασμό  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η συζήτηση ήταν μάλλον χαλαρή, καθώς δεν αναφέρθηκαν σε πολιτικά θέματα, αλλά κυριάρχησε το ζήτημα του κορονοϊού, οι ανεμβολίαστοι, καθώς και τα σχέδια των πολιτικών αρχηγών για το καλοκαίρι. Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ακολούθησαν πηγαδάκια και πολλές φωτογραφίες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Προεδρικό Μέγαρο Γιορτή Δημοκρατίας

Από τη Γιορτή Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο   

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι δεν συζητήθηκαν πολιτικά θέματα, κατά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς Αρχηγούς, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Τουρκίας τόνισε ότι θα υπάρξει απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ ευχήθηκε ήσυχο καλοκαίρι στους δημοσιογράφους, με τους οποίους φωτογραφήθηκε.

Μητσοτάκης για το τείχος ανοσίας: Είναι στο χέρι μας, εμβολιαζόμαστε  

Για μια συζήτηση χωρίς πολιτικά θέματα μεταξύ των Πολιτικών Αρχηγών και της Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

προεδρικό μέγαρο Α. Τσίπρας Δ. Κουτσούμπας χειραψία

Χειραψία Δ. Κουτσούμπα με Α. Τσίπρα στη Γιορτή Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο    

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι έγινε χαλαρή συζήτηση με τους υπόλοιπους πολιτικούς Αρχηγούς και την κυρία Σακελλαροπούλου και αναγνώρισε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα και τους ανεμβολίαστους.

Πρωθυπουργός ΠτΔ Και Πρόεδρος Βουλής στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Πρωθυπουργός, ΠτΔ, Πρόεδρος Βουλής και αρχηγοί ΚΙΝΑΛ - ΚΚΕ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου   

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι το ήσυχο καλοκαίρι είναι ευχή και πρόσθεσε ότι όλους τους συμφέρει ένα ήσυχο καλοκαίρι, ενώ πρόσθεσε για την Τουρκία  ότι «βλέπουμε διάφορες κινήσεις, η διάθεση δεν αλλάζει» και επισήμανε ότι «δεν εφησυχάζουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top