Απάντηση Κεραμέως στην επιστολή μαθητή: «Ούτε πέρσι θα έμπαινε» 

Υπερασπίσθηκε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η Υπουργός Παιδείας   

Όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

«Ούτε πέρσι θα έμπαινε» απάντησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ανοιχτή επιστολή μαθητή του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται σαν «αποτυχημένος άριστος» και υποστηρίζει ότι αν και κατάφερε να συγκεντρώσει 20.988 μόρια δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου ή του ΑΠΘ, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα.

Πανελλήνιες 2021: Στο 8,27 η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η κυρία Κεραμέως ισχυρίσθηκε από την πλευρά της ότι το σύστημα εισαγωγής κατά τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «επέτρεψε να εισάγονται μαθητές με επίδοση 0,6, 1, 2, 3 στα 20» και «ήθελε να εγγράφονται μαθητές χωρίς καθόλου εξετάσεις και χωρίς να μας νοιάζει αν θα αποφοιτήσουν».

Κεραμέως: Κανονικά θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο σχολεία και ΑΕΙ   

Η Υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μόνο 4 στους 10 φοιτητές που εγγράφονται αποφοιτούν. «Εγκλωβίζουμε τους νέους μας. Όταν μπαίνεις κάπου χωρίς να πληροίς τις προϋποθέσεις καταλήγεις εγκλωβισμένος χωρίς να μπορείς να κάνεις το βήμα παραπέρα» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση ότι είναι «εύκολο να τάζεις λαγούς με πετραχήλια και να λέει κανείς να μπουν όλοι στα ΑΕΙ».  

Αναφέρθηκε επίσης στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό, για τα οποία σημείωσε ότι πλέον ένα στους τέσσερις που φοιτά στα δημόσια ΙΕΚ είναι απόφοιτος πανεπιστημίου. Η εξήγηση κατά την Υπουργό Παιδείας είναι ότι δεν βρήκε δουλειά εκεί που σπούδασε και φοιτά ξανά.

Κεραμέως: Πρώτη φορά παράλληλο μηχανογραφικό για φοίτηση σε Δημόσιο ΙΕΚ

Ασκώντας ακόμη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του τόνισε ότι  «ίδρυσε 153 νέα πανεπιστημιακά τμήματα, με βουλευτικές τροπολογίες για να μπορέστε να μπαίνουν με 0,6 με 1 με 2 με 3 στα 20» και συμπλήρωσε: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε εισαχθέντες αλλά αποφοίτους. Να ανοίγει δρόμους ζωής κι όχι να τους εγκλωβίζει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top