Πελώνη: Θα παρέμβουμε όπου χρειάζεται – Δε θα έρθει νέο γενικό lockdown

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δε θα συνδέεται με απολύσεις

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντιο lockdow. Και δε θα πάει σε οριζόντιο lockdown».

Αυτό ξεκαθάρισε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καλώντας άπαντες «να αξιοποιήσουν την ασπίδα του εμβολίου».

Η κυρία Πελώνη σημείωσε πως καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων και άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, εάν παρατηρείται σημαντική επιδείνωση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Γεωργιάδης: Αναστολή εργασίας για όσο κρατάει η πανδημία

«Όπου χρειάζεται, θα παρεμβαίνουμε. Θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό οι αρνητές δημόσιοι υπάλληλοι

Υπενθυμίζεται πως σε πρωινές δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έστειλε σαφές μήνυμα, σημειώνοντας πως ένα τέταρτο κύμα πανδημίας «θα πλήξει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δε θα συνδέεται με απολύσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημοσίων υπαλλήλων δε θα συνδέεται με απολύσεις.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για τα πειθαρχικά συμβούλια, είπε: «Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

Ανησυχία σε κυβέρνηση: Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει στο 80% το τείχος ανοσίας

Σύμφωνα με την ίδια, το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω.

«Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών», υπογράμμισε.

Πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Οι εμβολιασμοί, που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα, ανέρχονται συνολικά σε 9.480.000.

Πάνω από 5.330.000 είναι οι πολίτες, που έχουν κάνει έστω τη μία δόση, και περισσότεροι από 4.430.000 είναι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με την κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η κυρία Πελώνη σημείωσε από τις 28 Ιουνίου έως και χθες 590.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου. Από  αυτά ένα στα τρία έχει κλειστεί από νέους ηλικίας 18-29 ετών.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εθελοντικών εμβολιασμών εφήβων 15-17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα.

Αρχικά θα αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί έως και 15/7/2006, ενώ κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 έτη.

Τι είπε για τα συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολιασμού

Η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε λακωνικά, συγκεκριμένα μονολεκτικά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα χθεσινά συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Κρίμα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, χωρίς να επεκταθεί.

Σαφώς πιο καυστικός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος νωρίτερα σε τηλεοπτικές δηλώσεις του είπε πως στις συγκεντρώσεις αυτές έδωσαν το παρών άνθρωποι που συμμετείχαν στους αγανακτισμένους την περίοδο 2010-2011 και στο «όχι» για το δημοψήφισμα του 2015.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top