Γεωργιάδης: Αναστολή εργασίας για όσο κρατάει η πανδημία

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία»

Σε αναστολή εργασίας θα βγαίνουν, από τις 16 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία, που δε θα έχουν εμβολιαστεί, έστω με την πρώτη δόση.

Ωστόσο, ο ορίζοντας είναι… άγνωστος. Δηλαδή, δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πόσο θα διαρκεί αυτή η αναστολή εργασίας, αλλά και το τι έπεται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως η αναστολή εργασίας θα κρατήσει… όσο κρατήσει η πανδημία!

Ανησυχία σε κυβέρνηση: Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει στο 80% το τείχος ανοσίας

«Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει. Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό οι αρνητές δημόσιοι υπάλληλοι

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων.

«Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο, που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση», σημείωσε.

Σχετικά με το Δημόσιο, είπε πως δεν υφίσταται συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών. 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είπε από την πλευρά του πως για τους δημόσιους υπάλληλους, όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικας, προβλέπεται η πειθαρχική διαδικασία, για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top