Γλυκά Νερά: Στη Βουλή το θέμα της διαρροής του ημερολογίου της Καρολάιν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος το έδωσε στη δημοσιότητα;

Καρολάιν πιλότος

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της δημοσιοποίησης του ημερολογίου της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, για το οποίο έχει παραγγείλει έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τριάντα ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αλέξανδρου Αυλωνίτη και του τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλου Ξανθόπουλου, κατέθεσαν ερώτηση για τις ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης «προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για το διαρραγέν απόρρητο της δικογραφίας του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά».

Γλυκά Νερά: Σε VIP πτέρυγα ο πιλότος - Με ποιους είναι στο ίδιο κελί

Όπως αναφέρουν, «προκαλεί αποτροπιασμό σε κάποιον, που θέλει να σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, να βλέπει και να διαβάζει από δημοσιογράφους της "μαύρης" δημοσιογραφίας ολόκληρα αποσπάσματα από την ποινική δικογραφία και κυρίως τις λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού των Γλυκών Νερών, που δεν έχουν σχέση με την οφειλόμενη ενημέρωση που πρέπει να παρέχουν».

Γλυκά Νερά: «Εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή»

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «τα άτομα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία είναι απολύτως γνωστά και απολύτως γνωστός φυσικά είναι και ο δικηγόρος υπεράσπισης του φερομένου ως δράστη από την ημέρα λήψεως της δικογραφίας για να ασκήσει το υπερασπιστικό του έργο, δηλαδή από την ημέρα που ο πελάτης του έλαβε την ιδιότητα του ύποπτου η του κατηγορουμένου. Τελικά όμως και πάλι τα έγγραφα της δικογραφίας βρίσκονται σε χέρια δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και γενικά ατόμων που καμία εργασία δεν έχουν με την υπόθεση και μοναδικός στόχος είναι να σοκάρουν την κοινή γνώμη και να ικανοποιήσουν την αδηφάγα περιέργειά τους».

Οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να «ερευνηθούν οι ενδεχόμενες "διαρροές" των εγγράφων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου που δι' ενεργειών ή παραλείψεών του διέρρευσαν στον Τύπο στοιχεία της δικογραφίας του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

Επιπλέον πρέπει διερευνηθεί αν η δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του Τύπου είναι ποινικά αξιόλογη πράξη και πώς έλαβαν τα στοιχεία αυτά τα ΜΜΕ», υπό την απόλυτη προϋπόθεση να μη θιγεί – όπως τονίζουν – το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, όπως πρέπει αυτό να ασκείται μέσα στο θεσμικό πλαίσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top