Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Έσπασε ο πάγος» - Καλό το κλίμα      

Αμοιβαία κατανόηση στο να αποφευχθεί η ένταση του 2020

Ένα βήμα προς την εξασφάλιση της μείωσης της έντασης το ερχόμενο καλοκαίρι πραγματοποίησαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την κατ’ ιδίαν τους συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες    

Σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή, η συνάντηση κράτησε 50 λεπτά και ήταν κατ’ ιδίαν, με τη συμμετοχή μόνο του Ιμπραήμ Καλίν από πλευράς Τουρκίας, ο οποίος έκανε τη μετάφραση, οπότε και εκ των πραγμάτων μετείχε και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή,  από ελληνικής πλευράς. 

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε αμοιβαία συμφωνία και κατανόηση ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί η ένταση του 2020 και πως πρέπει να αποφεύγονται οι προκλήσεις που οδηγούν σε καταστάσεις που είναι δύσκολα διαχειρίσιμες.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει με τη θετική ατζέντα παρά τις όποιες διαφορές. 

Ερντογάν: Η φωτογραφία με τον χαιρετισμό του σαν χειροφίλημα στον Μπάιντεν

Ως διαφορές κατέγραψε την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, τις οποίες η Ελλάδα θα συζητήσει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των μέσων που έχουν επιλεγεί, όπως  μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, διερευνητικές επαφές, και πολιτικές διαβουλεύσεις, ένα  πλαίσιο συνεννόησης που μπορεί να οδηγήσει σε εκτόνωση. 

Μητσοτάκης προς ΝΑΤΟ: Να διαχειριστούμε το φάσμα των μελλοντικών απειλών

Η ίδια πηγή τόνισε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο προσφυγικό, αλλά πρέπει να αποφεύγονται προκλήσεις τύπου Μαρτίου 2020.

Θα ήταν ένδειξη καλής θέλησης από την Τουρκία να πάρει πίσω τους 1. 450 μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις έχουν  απορριφθεί, επισήμανε η ίδια πηγή. 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top