Τσίπρας για εργασιακό: «Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση»

Έκανε λόγο για απόλυτη αποδιοργάνωση των εργασιακών

Δείτε πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Τη θέση του απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου με συμβασιούχους εργαζόμενους.

Τσίπρας: Σύντομα ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό στον κ. Μητσοτάκη

«Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων με ριζοσπαστικές τομές.

Αλέξης Τσίπρας Συμβασιούχοι

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με συμβασιούχους κι εργαζόμενους /Φωτογραφία Eurokinissi

«Όχι μόνο θα παρθούν πίσω όλα αυτά που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση αλλά να πάμε σε μια κατεύθυνση κατάργησης της ενοικίασης εργαζομένων. Γιατί να υπάρχει; Τι εξυπηρετεί;», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πάμε στην κατεύθυνση: λιγότερη εργασία με ίδια αμοιβή κι όχι περισσότερη εργασία με την ίδια ή λιγότερη αμοιβή. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά του νομοσχεδίου που φέρνει πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων», προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έχει βαλτώσει, αφού σε ποσοστό 80% οι πολίτες είναι αρνητικοί στις αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλλει».

Συνάντηση Τσίπρα με ΑΔΕΔΥ: Επίθεση σε κυβέρνηση για το νέο εργασιακό

Αλέξης Τσίπρας

«Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας /Φωτογραφία Eurokinissi

Τσίπρας: Τα λεφτά του Ταμείου Αναπτυξης θα πάνε στους «γνωστούς- άγνωστους»

Στη συνέχεια έκανε λόγο για απόλυτη αποδιοργάνωση των εργασιακών. Υποστήριξε ότι: «Επί της ουσίας η κυβέρνηση φέρνει τις προτάσεις που έβαζε μετ' επιτάσεως το ΔΝΤ στο τραπέζι, που με τη σειρά τους ήταν προτάσεις που τις ξέραμε εδώ στην Ελλάδα από τον ΣΕΒ κι από ένα κλίμα σκληρά νεοφιλελεύθερο που επιμένει ότι μέσα από τη συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων θα γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία». «Γιατί; Επειδή ο εργοδότης θα κερδίζει περισσότερα», είπε, τονίζοντας ότι στην ουσία της η λογική αυτή είναι άστοχη κι έτσι δεν πρόκειται να «ανθίσει» η ελληνική οικονομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top