Τσίπρας: Τα λεφτά του Ταμείου Αναπτυξης θα πάνε στους «γνωστούς- άγνωστους»

Πελώνη: «Ενοχλεί κάποιους ότι η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους Έλληνες»    

Μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα περί αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για «εξυπηρέτηση πολιτικών δεσμεύσεων», προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Τσίπρας: Η απάντηση-γρίφος στο τι θα κάνει εάν χάσει τις επόμενες εκλογές

Σε συνέντευξή του στο newsbοmb και την Όλγα Τρέμη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα  για το Ταμείο Ανάκαμψης ότι «είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες και πολύ φοβάμαι ότι ο σχεδιασμός είναι να επωφεληθούν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη λόγο για «δεσμεύσεις πολιτικές απέναντι σε κάποιους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι βοήθησαν τη ΝΔ προεκλογικά».

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι βγάζει πολιτικές από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, από τη ναφθαλίνη του Ρίγκαν και της Θάτσερ», υποστηρίζοντας ότι «οι ιδέες εκείνες που λέμε εμείς, ενίσχυση του κράτους, ρύθμιση της αγοράς, είναι ξανά επίκαιρες μετά από 40 χρόνια».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες οφειλέτες στην πτώχευση

 «Αν δεν αφορά τον επιχειρηματία το μικρομεσαίο, εάν δεν αφορά τον εργαζόμενο που θα χάσει το 8ωρο και θα δουλεύει 10ωρο με απλήρωτες υπερωρίες, αν δεν αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία που βλέπει πολύ μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία δυο χρόνια, αν δεν αφορά τον καταστηματάρχη ο οποίος δεν έχει ρευστότητα και πρόσβαση στις τράπεζες, τότε ποιους αφορά;», ανέφερε χαρακτηριστικά για την Ανάπτυξη. 

Όπως ανέφερε για το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου τα περίπου 11 δισ. θα είναι δανεισμός που πάει στις τράπεζες, όμως «ο δανεισμός είναι ξεχασμένη υπόθεση για τη μέση μικρομεσαία επιχείρηση», ενώ τα περίπου 19 δισ. θα είναι επιδοτήσεις και «οι επιδοτήσεις πηγαίνουν ως επί το πλείστον σε διαγωνισμούς για μεγάλα έργα και ΣΔΙΤ. Εκεί έχουν κατοχυρώσει, καπαρώσει θέση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Κομισιόν: Ξεκινά η έκδοση ομολόγων για χρηματοδότηση του NextGenerationEU

Τσίπρας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φέτος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πανδημία είναι εδώ και «θα ήταν πολύ μεγάλη ύβρις και πολύ μεγάλο ρίσκο για οποιαδήποτε κυβέρνηση». Όσον αφορά στο 2022, εξέφρασε την ελπίδα να είναι μια χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα, εκτιμώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα θελήσει να υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του προεκλογικού του σχεδιασμού που είναι εξυπηρέτηση κάποιων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Θεωρώ ότι είναι ανοιχτή η πιθανότητα...».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική εμμονή σε ένα αποτυχημένο μοντέλο» και «δεσμεύσεις πολιτικές απέναντι σε κάποιους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι βοήθησαν τη Ν.Δ. προεκλογικά».


Πελώνη σε Τσίπρα: Η  κυβέρνηση στηρίζει όλους τους Έλληνες 

 

Απαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε, κατά το σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών: Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση στήριξε όλους τους Έλληνες και ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια πολιτική για όλους τους Έλληνες. Προφανώς ενοχλεί κάποιους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top