Συνάντηση Τσίπρα με ΑΔΕΔΥ: Επίθεση σε κυβέρνηση για το νέο εργασιακό

ΚΙΝΑΛ: Θα είμαστε μαζί με τον κόσμο της εργασίας σε αυτή τη μάχη

Τσίπρας ΑΔΕΔΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο εργασιακό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο τής Μεταπολίτευσης- αυτή είναι η ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου, που θέλει να μας πείσει ο κ. Χατζηδάκης ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό είναι μια στροφή προς το μέλλον», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη την ΑΔΕΔΥ για την «πολύ σημαντική παρουσία της στην κινητοποίηση των εργαζόμενων ενόψει του αντεργατικού και αντιλαϊκού νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί στη Βουλή και θα ξεκινήσει σήμερα τις διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης».

Σημείωσε πως «όταν επιτίθεται κανείς στην εργασία, όταν απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, όταν καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει το 10ωρο εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, η μπάλα θα πάρει και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα- αυτή είναι η εμπειρία μας και από τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων».

Προσέθεσε ότι είναι σημαντικό ότι η ΑΔΕΔΥ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να συντονιστεί η δράση πρωτοβάθμιων εργατικών κέντρων, σωματείων, για να υπογραμμίσει ότι «τώρα έχουμε μια κοινή πολύ σημαντική ημέρα απεργίας, και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ, που πρέπει να έχει επιτυχία για να δώσει ένα μήνυμα».

ΚΙΝΑΛ: Θα είμαστε μαζί με τον κόσμο της εργασίας σε αυτή τη μάχη

Στο Κέντρο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι βρέθηκε σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο επισκέψεων της σε εργασιακούς χώρους με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η Φώφη Γεννηματά, συζήτησε με τους εργαζόμενους, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι αταλάντευτα με τον κόσμο της εργασίας εναντιον του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταργεί εργασιακά δικαιώματα, μας επιστρέφει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Αφαιρεί το δικαίωμα της συλλογικής σύμβασης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. «Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι καταργείται το οκτάωρο», είπε.

Την Πέμπτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι παρούσα στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top