Στα Εμιράτα ο Νίκος Δένδιας!

Οι κινήσεις της Άγκυρας φέρνουν κοντά Αθήνα- Αμπού Ντάμπι

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έφτασε  στο νέο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι και ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους και άφησε για το τέλος τον υψηλότερο όροφο με την εκπληκτική θεά. 

Nίκος Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Βλέπει την Ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα σ' αυτήν της ΕΕ με... φόντο τους πελώριους ουρανοξύστες της πρωτεύουσας των Εμιράτων! 

Τι συζήτησαν Νίκος Δένδιας- ΥΠΕΞ Εμιράτων

Είχε προηγηθεί τετ-α-τετ με τον ομόλογό του και συζήτησαν για:

τη συνεργασία Αθήνας-Άμπου Ντάμπι σε: άμυνα, ενέργεια, οικονομία και τουρισμό, αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Ινδού ΥΠΕΞ στην Αθήνα. 

Στο τραπέζι έπεσε φυσικά ΚΑΙ η στάση της Τουρκίας. 

Νίκος Δένδιας από Αμπού Ντάμπι: «Στρατηγική η σχέση Ελλάδος- Εμιράτων» :

«Είχαμε την ευκαιρία  και να κάνουμε μία γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας - της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής. Η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία στρατηγική σχέση. Μία σχέση μακράς πνοής, που σημαίνει πολλά και για τις δύο χώρες» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ερντογάν για σύνοδο ΝΑΤΟ: «Καμία οπισθοχώρηση- Περιμένουμε σεβασμό από τους εταίρους μας» 

Απομονωμένο διπλωματικά θα βρει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τον Ερντογάν. Ενόψει της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν την Δευτέρα, επιδόθηκε σε νέο ντελίριο για το μεταναστευτικό, ενώ προσπάθησε και να... πάρει με το μέρος του τους Αμερικανους: 

« Δεν θα υπάρξει καμία οπισθοχώρηση. Από τους εταίρους μας εντός της συμμαχίας μία είναι η προσδοκία μας  στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και στις ευαισθησίες της σχετικά με την ασφάλεια, να επιδεικνύουν σεβασμό» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΙ ΗΠΑ «στριμώχνουν» την Άγκυρα: «Απενεργοποιήστε τους S-400- Γραπτή δέσμευση» 

Οι πληροφορίες θέλουν την Ουάσιγκτον να ζήτησε ήδη  από την Άγκυρα γραπτή δέσμευση πως δεν  έχει ενεργοποιήσει τους S-400 και πως δε θα τους ενεργοποιήσει ποτέ στο μέλλον.  


Τα Τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι η Άγκυρα απάντησε αρνητικά.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top