Κορωνοϊός: Τα τέσσερα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για μουσική στην εστίαση και δεξιώσεις γάμων

Σταθερά βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, όπως επιβεβαίωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι η κατάσταση παραμένει ευμετάβλητη, καθώς το επιδημολογικό φορτίο παρουσιάζει σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Εβδομάδα αποφάσεων για νέα μέτρα

Με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα κρούσματα να μειώνονται, η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε πως η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέβει στα 36 έτη και πως οι νοσηλεύομενοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι.

Με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια από το Σάββατο 5 Ιουνίου, το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι πως «ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».

Γάμοι 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται από τον Ιούλιο

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή τέθηκε σε σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης (https://covid19.gov.gr/covid-map) στον οποίο θα παρουσιάζονται οι κατά τόπους βασικοί δείκτες: ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό θετικότητας, η εμβολιαστική κάλυψη, καθώς και η εβδομαδιαία τάση.

Τα τέσσερα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε τέσσερα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις στις πύλες εισόδου αλλά και την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας.

•    Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

•    Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC

•    Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων

•    Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες

Τι είπε για τα προνόμια σε εμβολιασμένους

Η κυρία Πελώνη κλήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα για πιθανά προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Αυτά θα είναι τα προνόμια για εμβολιασμένους

Όπως είπε, η σχετική συζήτηση δε θα γίνει, εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός του ενήλικου πληθυσμού. 

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Όσον αφορά τα νέα μέτρα χαλάρωσης, η κυρία Πελώνη είπε πως εντός της εβδομάδας θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών τα θέματα για το νυχτερινό ωράριο κυκλοφορίας, τη μουσική στην εστίαση και τις δεξιώσεις.

Κανένα θέμα ανασχηματισμού

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά και τα σενάρια για ενδεχόμενο ανασχηματισμό από τον πρωθυπουργό.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», είπε η κυρία Πελώνη, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών.

Για κορωνοπάρτι: Μακάρι οι νέοι να παρτάρουν έτσι και στους εμβολιασμούς

Για το θέμα των κορωνοπάρτι, που συνεχίζονται αμείωτα σε πολλές περιοχές της χώρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως δεν είναι καλή εικόνα.

«Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των νέων αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε. Μακάρι οι νέοι να δείξουν τον ίδιο πάθος και να παρτάρουν με τον ίδιο τρόπο και στους εμβολιασμούς», είπε με έμφαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top