Αυτά θα είναι τα προνόμια για εμβολιασμένους

Πέτσας: Μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, παραδέχθηκε ότι το θέμα των προνομίων συζητείται εδώ και έναν μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις

Ο κύβος ερρίφθη όσον αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων, τα οποία – όπως φαίνεται – βρίσκονται στο τραπέζι και αναμένονται σύντομα αποφάσεις.

Με το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών να σπάει χθες, Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, στην Ελλάδα, ο πρώτος στόχος για εμβολιασμό του 50% των πολιτών είναι προ των πυλών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Προχωράμε με εμβολιασμό ή 4ο κύμα τον χειμώνα

Ωστόσο, το τείχος ανοσίας, το οποίο έχουν εκτιμήσει οι ειδικοί ότι θα επιτευχθεί με εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% των πολιτών, είναι ακόμη μακριά.

Έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών στην Ελλάδα

Έτσι όλα δείχνουν ότι θα ληφθούν αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένα σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις, σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», είπε - μιλώντας στον Σκάι - ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Έρχεται εμβόλιο χωρίς ραντεβού στο μοντέλο των ΗΠΑ

Ο κ. Πέτσας είπε ότι, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους. Αυτά θα μπορούσαν να είναι ελευθερία μεγαλύτερης κίνησης εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητας να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν, και άλλες παρόμοιες ελευθερίες.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το θέμα των προνομίων συζητείται εδώ και έναν μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

«Η λύση είναι μια, είναι μονόδρομος, είναι ο εμβολιασμός», είπε στον Σκάι ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

Ο ίδιος πρότεινε στον κ. Πέτσα να δοθούν κίνητρα όπως «το να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης και να επιτρέπεται να τα επισκέπτονται μόνο οι εμβολιασμένοι».

Αυτό, όπως τόνισε, θα δώσει ισχυρό κίνητρο και στους νεότερους σε ηλικία, για να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top