Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Χρειάζεται υπομονή, δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, ανέφερε η Πελώνη

Αλλαγές στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία σήμερα ισχύει από τις 00.30 έως τις 17.00, προανήγγειλε από τα μέσα Ιουνίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

Το στίγμα για τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το πότε θα σταματήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, και άφησε να εννοηθεί ότι θα έρθουν αλλαγές από τα μέσα Ιουνίου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Nα κάνουμε υπομονή μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, περίπου», είπε χαρακτηριστικά.

Η μουσική στην εστίαση επιστρέφει - Ανοίγουν κι άλλες επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ήδη επί τάπητος βρίσκεται το θέμα της μουσικής στην εστίαση, με τις πληροφορίες να θέλουν να επιτρέπεται στα καταστήματα έως τα μέσα Ιουνίου, αλλά και το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, με την κυβέρνηση να εισηγείται στην επιτροπή των ειδικών την κατάργησή του, αφού ισχύει ο περιορισμός των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid»

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε και στο στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού με ασφάλεια, η οποία – όπως υπογράμμισε – παραμένει για την κυβέρνηση το πρωταρχικό μέλημα.

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς το εκδίδουμε

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες, όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια», είπε.

Παράλληλα, τόνισε πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, «που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν», κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα.

Πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί

H κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η επιχείρηση «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό των πολιτών, συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο.

Εμβόλιο: Τα ποσοστά εμβολιασμένων στην ΕΕ - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

«Ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον  μία δόση.  ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000», σημείωσε.

«Η οικονομία μπαίνει σε περίοδο δυναμικής ανάπτυξης»

Όσον αφορά την οικονομία, η κυρία Πελώνη είπε πως μπαίνει σταδιακά σε μία περίοδο δυναμικής ανάπτυξης.

«Αυτό άλλωστε υποδεικνύει, σειρά διεθνών εκθέσεων, όπως η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Έκθεση  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών  που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, υπογράμμισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε όλες τις περιπτώσεις επισημαίνεται η η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που εφάρμοσε η Κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top