Αντιδράσεις για τη δήλωση Λοβέρδου για τους κακοποιητικούς πατέρες

Τη διαγραφή του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε σε διορθωτική δήλωση

 Με 156 «Ναι» ψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια των παιδιών

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδου, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το νέο οικογενειακό δίκαιο.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ακόμη κι ένας άνδρας με κακοποιητική συμπεριφορά, που έδερνε και απατούσε τη σύζυγό του, έχει δικαίωμα στη συνεπιμέλεια, καθώς μπορεί να είναι καλός γονιός.

Συνεπιμέλεια: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 156 «Ναι» 

«Το παιδί έχει ανάγκη και τους δύο του γονείς. Και, ξέρετε, ένα διαζύγιο μπορεί να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως, αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρ' όλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς», είπε.

Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μα είναι δυνατόν να λέει ο Γιάννης Λοβέρδος ότι είναι καλός πατέρας κάποιος που ξυλοφορτώνει τη γυναίκα του; Θα περιμέναμε τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της ΝΔ, να τον φέρετε εδώ να ανακαλέσει ή να τον διαγράψετε. Τα ανέχεστε αυτά;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης, αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου.

Συνεπιμέλεια: Η εξομολόγηση Βαρουφάκη για την κόρη του μετά το διαζύγιο

«Το θέμα δεν είναι δικό σας. Είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσετε τον κ. Λοβέρδο να έρθει εδώ στο Κοινοβούλιο και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψετε. Εμείς το καθιστούμε σαφές. Αν δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και η ΝΔ δεν τον διαγράψει, εάν βεβαίως δεν πράξει το πρώτο, θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, γιατί δεν είναι δυνατόν η κοινωνία και οι βουλευτές να δεχθούν τέτοια αντίληψη και νοοτροπία», κατέληξε.

Λοβέρδος: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ απομόνωσαν μια φράση μου

Ο Γιάννης Λοβέρδος επανήλθε με ανάρτηση στα social media, υποστηρίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο την ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομόνωσαν μια φράση μου από την ομιλία μου χθες στη Βουλή για να ισχυριστούν δήθεν ότι αποδέχομαι τη βία κατά των γυναικών. Πόσο ανόητοι είναι πια».

«Το να επιχειρείται να αποδοθεί σε μένα η κατηγορία ότι αποδέχομαι την ενδοοικογενειακή βία είναι τουλάχιστον γελοίο και άθλιο. Εχω κατ’ επανάληψη γράψει κατά της βίας, και μάλιστα μέσα στην οικογένεια. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ένδεια των επιχειρημάτων των συριζαίων, που με παρωχημένες σταλινικές λογικές προσπαθούν να ασκήσουν αντιπολίτευση. Ντροπή τους!», κατέληξε ο Γιάννης Λοβέρδος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top