Ημέρα της Ευρώπης: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής και ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη

Στιγμιότυπα από την ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (9/5)

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης».

Ημέρα Της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την ημέρα της Ενωμένης Ευρώπης και της συμπλήρωσης 40 ετών από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η κυρία Σακελλαρόπουλου τόνισε ότι για την πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας, και σημείωσε ότι στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ακρόπολη Σακελλαροπούλου

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία για πρώτη φορά μαζί στο μνημείο του οικουμενικού πολιτισμού. Μια μοναδική, ανεπανάληπτη στιγμή. Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, πάντα συνεπείς στα κελεύσματα της Ιστορίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει και η “Ωδή στη χαρά” ανακρούεται στη Σκεπή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού... στην Ακρόπολη των Αθηνών» αναφέρει σε αντίστοιχη ανάρτηση στο twitter, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top