Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίθηκε σε αγώνες σκάκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ποια θέση κατέλαβε ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Χάρης Μαμουλάκης  

Χάρης Μαμουλάκης ΣΥΡΙΖΑ

5ος στην Ευρώπη (με ισοβαθμία) στη γενική κατάταξη, μεταξύ των μη τιτλούχων σκακιστών που συμμετείχαν στο 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκάκι Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναδείχθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης.

βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης σκάκι

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης ενώ αγωνίζεται στο σκακιστικό τουρνουά από τον χώρο της Βουλής

Μπάχαλο και εμπαιγμό με τα SMS καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί στο παρελθόν, το 1992 και το 1993, πρωταθλητής Ελλάδος με τον σύλλογο Ηράκλειο Ο.Α.Α. (το 1992 και το 1993). Στους φετινούς αγώνες σκάκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ισοβάθμησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες.

Η Ελληνίδα Γκραν Μετρ γυναικών παίζει πάντα το «Queen's Gambit» στο σκάκι

Στους αγώνες συμμετείχαν 27 Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από 15 χώρες, οι Grand Masters  Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία), καθώς και η Daniela Movileanu (Ιταλία).


Προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του  παραχωρήθηκε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα. 

 
Ο κ. Τασούλας τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του δηλώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top