Λιβύη: Με συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό ξεκίνησε η επίσκεψη Μητσοτάκη

Με διαφορά λίγων ωρών η επίσκεψη του Ντράγκι στη χώρα

To ρεπορτάζ για την κρίσιμη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λιβύη- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (5/4/2021)

Συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι είχε κατά την άφιξή του στην Τρίπολη της Λιβύης ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  καθώς και οι δύο είναι από τους πρώτους ηγέτες της ΕΕ που με διαφορά λίγων ωρών, επισκέπτονται τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.  

Μητσοτάκης Ντράγκι Λιβύη

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη: Οι θέσεις της χώρας μας και οι συναντήσεις

Οι δύο Πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη. Ελλάδα και Ιταλία ως εγγύτερα στη Λιβύη κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Κίνηση - ματ από την Ελλάδα στη Λιβύη 

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις άριστες διμερείς σχέσεις, απτή απόδειξη των οποίων είναι η μεταξύ τους συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών, η οποία αποτελεί υπόδειγμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και διεθνούς νομιμότητας και συνεργασίας παράκτιων κρατών στην περιοχή. 

Στη Λιβύη την Τρίτη  Μητσοτάκης και Δένδιας 

Συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο Μεταναστευτικό καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top