Στη Λιβύη την Τρίτη  Μητσοτάκης και Δένδιας  

Γέφυρες από την Ελλάδα με στόχο τη μείωση της τουρκικής επιρροής στη χώρα  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχεδιάζουν ένα ταξίδι που μπορεί να αποτελέσει θρυαλίδα σημαντικών εξελίξεων και να οδηγήσει τον Ερντογάν να χάσει και τα τελευταία ερείσματα του.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης παρουσιάζει ο Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης

Όπως ανέφερε ο  Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Πρωθυπουργός θα πάει στη Λιβύη  την Τρίτη. Είναι το  πρώτο  ταξίδι του πρωθυπουργού εν μέσω πανδημίας απο τις 8 Φεβρουαρίου που πήγε  στην Κύπρο και στο Ισραήλ.  

Η επίσκεψη στην Λιβύη είναι κορυφαίας σημασίας λόγω του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη προσωρινή κυβέρνηση  με την Τουρκία κόβοντας την ελληνική ΑΟΖ στη μέση,  αλλά και της έντονης  στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στην περιοχή.

Δένδιας για τον εμφύλιο στη Συρία:  Ανελέητος πόλεμος μέσω αντιπροσώπων 

Ο άνθρωπος που θα συναντήσει ο Πρωθυπουργός, ο νέος μεταβατικός πρόεδρος Μουχάμαντ Αλ Μινφί είναι μετριοπαθής, υπηρέτησε ως πρέσβης στην Ελλάδα και  παρότι τον είχε απελάσει η χώρα μας λόγω του τουρκολιβυκού μνημονίου που είχε υπογράψει τότε ο Σάρατς, σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε κατά διαστήματα στην Ελλάδα, όπως η οικογένειά του που ουδέποτε έφυγε, ενώ  έχει αποδεδειγμένα  φιλικά αισθήματα για τη χώρα μας.

«Μεγάλος παίκτης» πλέον η Ελλάδα με την επιστροφή των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

Ο Πρωθυπουργός εκεί θα ρίξει γέφυρες  καθιστώντας σαφές  ότι η Ελλάδα δεν θέλει ξένες δυνάμεις στην Λιβύη, δεν αποδέχεται το τουρκολιβυκο μνημόνιο και ότι αυτό πρέπει να ακυρωθεί. Και θα καταστήσει σαφές ότι ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην  στήριξη της Λιβύης ώστε να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ευημερία στην περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top