Δένδιας για τον εμφύλιο στη Συρία:  Ανελέητος πόλεμος μέσω αντιπροσώπων 

Τι ανέφερε στην Υπουργική Σύνοδο για το μέλλον της περιοχής 

Νίκος Δένδιας

Για «ανελέητο πόλεμο μέσω αντιπροσώπων» στη Συρία έκανε λόγο ο Υπουργός  Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην Υπουργική Σύνοδο της 5ης Διάσκεψης των Βρυξελλών για την υποστήριξη του μέλλοντος της χώρας και της περιοχής,  που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα Ε.Ε. και ΟΗΕ.

«Μεγάλος παίκτης» πλέον η Ελλάδα με την επιστροφή των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της συνεχιζόμενης τραγωδίας που πλήττει τον Συριακό λαό, 10 χρόνια μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.

Στο πλαίσιο αυτό,  όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ.  Δένδιας υπενθύμισε τις ευρείες παραβιάσεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και τον εκτοπισμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων εντός των συνόρων και 5,6 εκατομμυρίων προσφύγων σε γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η χώρα μας, που από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες. Ανέδειξε ακόμη ότι εξακολουθεί να υφίσταται άμεση ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής και υγειονομικής βοήθειας, τροφίμων και προστασίας ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις ενοχλούν την Τουρκία

Επισημαίνοντας ότι η Συρία παραμένει το θέατρο ενός πολέμου δια αντιπροσώπων, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει και ο πόλεμος εκεί να πάψει να εξυπηρετεί συμφέροντα ξένων δυνάμεων.

Επανέλαβε, επίσης, τη στήριξη από ελληνικής πλευράς του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία και των προσπαθειών για εξεύρεση πολιτικής λύσης που να διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την ασφάλεια του συνόλου του πληθυσμού της, συμφώνως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε πως και φέτος η Ελλάδα θα συνεισφέρει στο πλαίσιο της Διάσκεψης ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top