Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις ενοχλούν την Τουρκία

Ισχυροί φίλοι στο πλευρό της Ελλάδας

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην Άγκυρα το άριστο κλίμα στις σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον. Μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Μπάιντεν, ακολουθεί «κύμα» αμερικανικών κινήσεων στήριξης προς τη χώρα μας. 

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»

Η Τουρκία απομονώνεται από την γεωπολιτική σκακιέρα και απαντά, ως συνήθως, εκτοξεύοντας ακραίες απειλές εναντίον μας. 

Προσπαθεί να φανατίσει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό του, παροτρύνοντας αμφιβόλου αξίας ειδικούς να επιτίθενται στη χώρα μας.

Με αποκορύφωμα τον σύμβουλό του, Μεσούτ Χακί Κασίν, ο οποίος απειλεί ότι οι Τούρκοι θα... βυθίσουν την Κρήτη: «Νομίζετε ότι η Κρήτη θα παραμείνει στο χάρτη; Πώς το λέγανε εκείνο το νησί, μια χώρα που βούλιαξε;» είπε σε δημοσιογράφο και εκείνος απάντησε: «Ατλαντίδα». 

«Στο μυαλό τους, οι Έλληνες πιστεύουν πως μπορούν να τρομάξουν τους Τούρκους πιλότους. Όταν οι πιλότοι μας απογειώνονται στο Αιγαίο οι Έλληνες τρέχουν μακριά από τις αερομαχίες» πρόσθεσε.

Ισχυροί φίλοι στο πλευρό της Ελλάδας 

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, υπενθύμισε tweetάρωντας όλο νόημα, ότι η Ελλάδα έχει πολλούς και ισχυρούς φίλους... τους οποίους και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους να «ντύσουν» στα γαλανόλευκα την Οικουμένη, ανήμερα της εθνικής μας επετείου. Μεταξύ των πόλεων που μας τίμησαν... επτά αμερικανικές! 

Ερντογάν: Έστειλε επιστολή στη Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

Η έκδηλη στήριξη Μπάιντεν προς τη χώρα μας, αντικατοπτρίζεται και στον -ούτως ή άλλως- φιλικά προς εμάς διακείμενο αμερικανικό λαό! Η μπάντα του αμερικανικού στρατού τραγούδησε τον «Χορό του Ζαλόγγου» στα... ελληνικά! 

Όπως φαίνεται, οι καρποί που έσπειρε η Ελλάδα, με τη σταθερή προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο, θερίζονται τώρα. Στη σημασία του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου αναφέρθηκε ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του Star


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top