Ερντογάν: Έστειλε επιστολή στη Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

Οι στενές σχέσεις Αθήνας – Ουάσιγκτον ενοχλούν την Άγκυρα

Αντιφατική τακτική ακολουθεί για ακόμη μια φορά η Τουρκία προς τη χώρα μας. Από τη μια προκαλεί με υπερπτήσεις και παράτυπες navtex και από την άλλη -όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star- ο Ερντογάν απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εθνική μας επέτειο. 

«Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητάς σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας», έγραφε χαρακτηριστικά η επιστολή του Τούρκου προέδρου. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος μας στέλνει μήνυμα για την 25η Μαρτίου. 

-Το έκανε φέτος, μ' αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, απευθυνόμενος πρωτίστως στην ΠτΔ και… δευτερευόντως στον ελληνικό λαό. 

-Μίλησε και για διάλογο... αν και οι Τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Με υπερπτήσεις, παραβιάσεις και... παράτυπες navtex! 

Μπορεί η Άγκυρα να φόρεσε το καλό της προσωπείο στο παρά 5 της Συνόδου Κορυφής, όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν της έδωσαν «λευκή επιταγή». 

«Όπως καθιστά σαφές το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χάρη στη συστηματική προσπάθεια του Πρωθυπουργού το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία αποτελεί πλέον ευρωτουρκικό ζήτημα. Με αυτοπεποίθηση, ενεργό εξωτερική πολιτική και ισχυρές συμμαχίες, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο twitter.

Οι στενές σχέσεις Αθήνας – Ουάσιγκτον ενοχλούν την Άγκυρα

Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την θερμή συνομιλία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με Έλληνες ομογενείς, που φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο ανταποκριτής στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης, δείχνει ότι ο Πλανητάρχης είναι σταθερός φίλος της Ελλάδας. 

Η στήριξη Μπάιντεν κάνει τους Τούρκους να χάνουν τη ψυχραιμία τους. Ο "Γκρίζος Λύκος" Μπαχτσελί στάζει δηλητήριο σε ανάρτησή του για την ελληνική επανάσταση του 1821. 

Με ελληνική σημαία στο Βόσπορο

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όμως, δεν καταλαβαίνουν από απειλές. Φωτογράφοι απαθανάτισαν την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» να διασχίζει τα Στενά του Βοσπόρου, συνοδευόμενη από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Όπως βλέπετε, η ελληνική σημαία κυμάτιζε υπερήφανη! 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top