Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας    

Κριτική στον πρωθυπουργό από την αντιπολίτευση στη Βουλή   

Εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κριτική επίσης στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησαν οι αρχηγοί και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή.   

Μητσοτάκης: Εκτιμώ ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα η εστίαση

Η  κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία και  ζήτησε τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.  Η κ. Γεννηματά δήλωσε πάντως έτοιμη για διάλογο και συνεννόηση, ώστε να προκύψει ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ κατέθεσε συνολικό πακέτο προτάσεων.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι επί ένα χρόνο οι επιλογές της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν πως κριτήριό της δεν είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας και συνολικά οι ανάγκες του λαού, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας. Όπως πρόσθεσε  «κάτω από αυτή την οπτική μπορεί να βρει κανείς τις απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τον βασανίζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, που δεν διαφέρει και πολύ από τη διαχείριση άλλων αστικών κυβερνήσεων».

Τσίπρας: Μας πήγατε σε lockdown με 1.000 κρούσματα, μας ανοίγετε με 4.000

Για αποτυχία των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε επίσης τραγική την κατάσταση στις ΜΕΘ και υποστήριξε πως η εξέλιξη θα ήταν καλύτερη εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης.

Ο  Γραμματέας του ΜεΡΑ 25  Γιάνης Βαρουφάκης, ισχυρίσθηκε  ότι με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να προστατευτούν οι πολίτες, να βγει η Ελλάδα νικήτρια, σώζοντας ανθρώπους, κρατώντας επιχειρήσεις ζωντανές και ξεφεύγοντας από την «χρεοδουλοπαροικία». Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και «για την απέχθειά της για οτιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό»
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top