Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν θα έχουμε επαρκή self tests

«Την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσουμε την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια»

Με αναφορά στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως ήταν αβλεψία του που δεν αναφέρθηκε σε αυτήν κατά την πρωτολογία του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνησή του ολοκλήρωση μια δράση, που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις 4.000 προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

«Άνοιγμα των σχολείων όταν θα έχουμε επαρκή self tests»

Ο πρωθυπουργος αναφέρθηκε στη σημασία των self tests, σημειώνοντας πως «αφού δούμε τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του λιανεμπορίου, την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσουμε την επαναλειτουργία των Λυκείων».

Self test: Από Δευτέρα στα φαρμακεία – Πώς θα τα προμηθευτείτε

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η επαναλειτουργία όλων των σχολείων θα γίνει μόνο όταν θα υπάρχει η δυνατότητα των self tests.

«Παρά τις όποιες μικρές αστοχίες κάνουμε το απολύτως σωστό. Θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ», σημείωσε.

Πυρά Μητσοτάκη σε Γεννηματά: Μου θυμίζετε τον Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη μη παρουσία της κυρίας Γεννηματά στις πρωτολογίες των άλλων πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι η ίδια προκάλεσε τη σημερινή συζήτηση.

Μητσοτάκης: Δε μιλάμε για άνοιγμα. Μπορεί να επανέλθουν οι περιορισμοί

Συνεχίζοντας, εγκάλεσε του υπόλοιπους αρχηγούς για  τη στάση τους λέγοντας πως εισέπραξε «μαξιμαλισμό από την κυρία Γεννηματά, μηδενισμό από τον κύριο Τσίπρα, αρνητισμό από τον κύριο Κουτσούμπα, λαϊκισμό από τον κύριο Βελόπουλο και σουρεαλισμό από τον κύριο Βαρουφάκη».

Γεννηματά: Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας κ. Μητσοτάκη

«Συνεχίζω απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό με τον μόνο δρόμο που γνωρίζω, το δρόμο του ρεαλισμού», είπε.

Τσίπρας: Μας πήγατε σε lockdown με 1.000 κρούσματα, μας ανοίγετε με 4.000

«Μη σφυρίζετε φάουλ»: Η ποδοσφαιρική παρατήρηση Τσίπρα σε Τασούλα

Αναφερόμενος ειδικά στην Φώφη Γεννηματά, είπε: «Διαβάσατε μία έτοιμη ομιλία, σαν να μην ακούσατε τίποτα από όσα είπα. Μου θυμίζετε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και τον λαϊκισμό».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του ότι η κυβέρνηση επέβαλε lockdown με 1.000 κρούσματα και ανοίγει τις δραστηριότητες με 4.000 κρούσματα.

«Όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο, βλέπαμε την τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει τότε, είμαστε βέβαιοι ότι η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ θα ήταν τέτοια, που δε θα μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι άνοιγμα, αλλά προσεκτική αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων. 

Η απάντηση σε Τσίπρα για τα εμβόλια

«Στο θέμα των εμβολίων έχετε μία ιστορία. Στις 2 Νοεμβρίου λέγατε, αναφερόμενος σε εμένα, "πουλάει ελπίδα έχοντας εξασφαλίσει δωρεάν εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί". Υπονομεύατε προσπάθεια εμβολιασμού με τέτοιες δηλώσεις. Λέτε τώρα πως χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια και να κάνουν οι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και οι παραγωγικές τάξεις. Όλοι δηλαδή! Πώς το σκεφτήκατε; Το ζήτημα είναι ότι με βάση τους αριθμούς των εμβολίων που έχουμε, η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών καθορίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», σημείωσε.

Κορωνοϊός: Έτοιμο το εμβόλιο της Moderna για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

«Υπάρχουν χώρες που εμβολίασαν με την πρώτη δόση και έχει ο Θεός για τη δεύτερη. Εμείς δεν επιλέξαμε αυτή τη στρατηγική. Αυτό θα ήταν ένα αντικείμενο συζήτησης. Είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων», πρόσθεσε.

Ο Σαββόπουλος και το... «τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους»

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως έχει την εντύπωση ότι υπάρχουν κόμματα που τρέφονται από την πανδημία, πιστεύοντας πως «όσο υπάρχει, θα έχουν ένα μόνιμο όπλο για να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, άλλες φορές άδικη, κάποιες δικαιολογημένη».

«Κ. Τσίπρα οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια, με το νταούλι στο χέρι. Προσέξτε γιατί και οι κορωνοκάπηλοι κάποια στιγμή θα μείνου χωρίς κορωνοϊό, διότι θα τελειώσει και η πανδημία. Και τότε τι θα γίνετε χωρίς βαρβάρους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε έναν σύντομο διάλογο της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν αυτός βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, που του θύμισε τον δίσκο «Τραπεζάκια έξω» του Διονύση Σαββόπουλου, κάνοντας λογοπαίγνιο για το θέμα του ανοίγματος της εστίασης.

«Στον δίσκο αυτό υπάρχει και ένα τραγούδι ακόμη, το τσάμικο. Η Ελλάδα που αντισκέται, η Ελλάδα που επιμένει, κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος, νομίζω αυτός ο στίχος γράφτηκε για εσάς», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top