Παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή ο Νίκος Παππάς

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης

Η Βουλή αποφάσιζε σήμερα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016. 

Την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν 189 βουλευτές, ενώ 85 ψήφισαν «όχι» και 15 βουλευτές «παρών».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς- φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς- φωτογραφία Eurokinissi

Από την ψηφοφρία απουσίαζε ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ δε συμμετείχε στην ψηφοφορία ο Νίκος Παππάς.

Υπόθεση Καλογρίτσα: Προανακριτική επιτροπή για τον Nίκο Παππά ζητά η ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  κατηγορείται για δύο αδικήματα το ένα σε βαθμό κακουργήματος και το άλλο σε βαθμό πλημμελήματος. Η Βουλή αποφάσιζε σήμερα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, με αιχμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ η προανακριτική επιτροπή θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά για τις κατηγορίες της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος, μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή.

«Σφαγή» στη Βουλή: Ο Πολάκης, τα γουρούνια και ο... Κολοκοτρώνης

Τον Σεπτέμβριο του 2020 με υπόμνημά του στη Δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος διατηρούσε στενές επαφές επιώ χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε πως του ζητήθηκε:

  • να μπει «μπροστινός» για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό 
  • με στόχο απόκτηση τηλεοπτικής άδειας για την υποστήριξη της πολιτικής τους 
  • μέσω εικονικής συμφωνίας με λιβανέζικη εταιρεία 
  • που θα του έδινε 3 εκατομμύρια ευρώ

Ο Νίκος Παππάς αρνείται τις κατηγορίες. Από την πλευρά του ανέφερε σήμερα στη Βουλή ότι είναι περήφανος που ανεβαίνει στο βήμα με αφορμή τη «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου» πρόταση της ΝΔ, η οποία είναι «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό».

Τσίπρας: Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή και από το δράμα της πανδημίας

Ακόμη, για την υπόθεση Καλογρίτσα, υποστήριξε ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, ότι η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους, αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, και αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Όπως είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια. Επίσης ότι τα 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου: «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε ο Νίκος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν είχε καταστρατηγηθεί και το Σύνταγμα, οι απώλειες θα ήταν περισσότερες

 «Ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ δεν τόλμησαν ούτε καν να έρθουν να υπερασπιστούν την πρόταση παρωδία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής», σχολίασαν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι την υπερασπίστηκαν, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν έπεισαν το σύνολο των βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ».

«Αν δε, δεν είχε καταστρατηγηθεί και το Σύνταγμα με την πρωτοφανή απόφαση για μυστική ψηφοφορία εξ αποστάσεως, οι απώλειες σίγουρα θα ήταν περισσότερες», ανέφεραν με νόημα οι κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top