Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές – Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων

Όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή

Η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν. 

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στο Mega, επαναλαμβάνοντας ότι οι  πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους. 

Κεραμέως: Δε θα γίνουν μαθήματα το Πάσχα - Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα

«Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου», είπε η κ. Μακρή.

Με self test το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με την υφυπουργό, αν αποφασιστεί από τους ειδικούς η επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, αυτό θα γίνει με τη διεξαγωγή self tests σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. 

Παράταση σχολικού έτους και τον Ιούνιο – Κανονικά οι διακοπές του Πάσχα

Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα. Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, ενδεχομένως να πρέπει να πραγματοποιήσει επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

Κεραμέως: Υπέγραψε την απόφαση για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ

«Το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά. Υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εν γένει εκπαιδευτικούς», είπε η κ. Μακρή.

Τι θα γίνει με τα voucher των 200 ευρώ για tablet

Όσον αφορά στο voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet από τους μαθητές, η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως το ότι το υπουργείο θέλει να εξοπλίσει όλους τους μαθητές με τεχνολογικό εξοπλισμό, δε σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα παραμείνει. 

Voucher 200 ευρώ για tablet ή laptop: Άνοιξε η πλατφόρμα

Σχετικά δε με τα κριτήρια του voucher, προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top