Στον Τασούλα ο Τσίπρας για τις ενστάσεις του στη λειτουργία της Βουλής    

Τι απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής για επιστολική ψήφο και προ ημερησίας 

Αλέξης Τσίπρας Κωνσταντίνος Τασούλας

Τις σοβαρές ανησυχίες του για τα ζητήματα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση  διάρκειας 45 λεπτών με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, στο  γραφείο του. 

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βουλής σήμερα, μετά την επιστολή

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Βουλή, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, μιλώντας για «απαράδεκτες πρακτικές και φαινόμενα αντικοινοβουλευτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  χαρακτήρισε «αδιανόητο και κορυφαίο θέμα» τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας  ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», ενώ το σχετικό αίτημα το έχει καταθέσει από τις 23 Δεκεμβρίου.

Τσίπρας για «Μήδεια»: Οι πολίτες «τρώνε» υποσχέσεις και…επιτελικό κράτος!

Ο  κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ονομαστικών ψηφοφοριών, προτείνοντας εκ νέου να αξιοποιηθεί η τεχνολογία και οι βουλευτές να ψηφίζουν ηλεκτρονικά και όχι με επιστολικές ψήφους οι οποίες αποστέλλονται στις Γραμματείες των κομμάτων.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥΛΑ 

Ο πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε  στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επανεξετάσει το θέμα της επιστολικής ψήφου, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι δύσκολο να γίνει η ονομαστική μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και διαπιστώθηκαν σοβαρές αδυναμίες με αποτέλεσμα να θεωρείται πολύ πιθανό να τους «προδώσει» η τεχνολογία. Αντιθέτως η επιστολική ψήφος.  αν και παρωχημένο μέτρο,  θεωρείται ασφαλές και «συνταγματικό και αναλογικό>  σύμφωνα με την Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής .  

Για την προ ημερησίας διατάξεως ο κ. Τασούλας φέρεται να απάντησε ότι θα επανεξετάσει το θέμα και  θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες λόγω περιοριστικών μέτρων και αντέταξε τις τέσσερις  συζητήσεις που έχουν γίνει με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και τις έξι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην  αντιπολίτευση, στην «ώρα του πρωθυπουργού» και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα σκόπιμης αποφυγής της διεξαγωγής της προ ημερησίας  συζήτησης.  
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top