Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για βιαιοπραγίες κατά εργαζομένων

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη στο μετρό Ομόνοια.

Την αυστηροποίηση των ποινών που για τις βιαιοπραγίες σε βάρος πολιτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ΚώσταςΤσιάρας από την επιστημονική επιτροπή που μελετά την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα, μετά την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: «Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος»

Με αφορμή το περιστατικό στο μετρό και τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από αρνητές της μάσκας επειδή τους έκανε συστάσεις, ο Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής στον οποίο επισήμανε πως «όσα συνέβησαν αποτελούν εικόνες ντροπής. Οι αρμόδιοι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα για την απόδοση δικαιοσύνης». Προέτρεψε, ωστόσο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα για περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μετρό, εισάγοντας ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ξυλοδαρμός μετρό: Κοντά στα ίχνη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ

Ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε πως η Επιτροπή απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας προκειμένου να ολοκληρώσει με ψυχραιμία το επιστημονικό της έργο. Σημείωσε, ωστόσο, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα. «Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, ειδικά για αδικήματα σε βάρος ανθρώπων που πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών στο χώρο εργασίας τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους» επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top