Νέο αυστηρό lockdown για μία εβδομάδα για να ανοίξουν τα σχολεία

Κλείνουν click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, εκκλησίες

Νέο αυστηρό lockdown από αύριο στις 06:00 το πρωί έως και τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με στόχο να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα και στις 11 Ιαανουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Κορωνοϊός: Σκέψεις για παράταση lockdown – Προβληματισμός για την Αττική

Αυτό σημαίνει πώς από αύριο αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες που επαναλειτούργησαν την εορταστική περίοδο. Έτσι κλείνει η υπηρεσία click away για τα καταστήματα, ενώ αναστέλουν τη λειτουργία τους βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα περιποίησης άκρων, ΚΤΕΟ και εκκλησίες. Όπως είπε ο κ. Πέτσας δε θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται: ξέρουμε όλη τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί από τη χαλάρωση λίγων ημερών. Και πρώτα από όλα να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε αυστηρό lockdown η κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη

Επίσης ανακοίνωσε πως επανέρχεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Απαγορεύεται τέλος το ψάρεμα και το κυνήγι. 

Άρση lockdown - άνοιγμα εστίασης: Από τέλος Φεβρουαρίου και βλέπουμε

Στόχος της κυβέρνησης με το νέο αυστηρό lockdown είναι στις 11 Ιανουαρίου να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες των σχολείων. 

«Μένουμε ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας. Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σαρηγιάννης: «Αν ανοίξουν τα σχολεία, θα έχουμε 2000 κρούσματα τον Μάρτιο»

H κυβέρνηση πήρε την συγκεκριμένη απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που έδωσε το «πράσινο» φως για το άνοιγμα των σχολείων, μετά όμως από την επιβολή αυστηρού lockdown, για να... μαζευτεί η τυχόν διασπορά του κορωνοϊού λόγω των εορτών.

Στα τέλη της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου, h επιτροπή ειδικών και η κυβέρνηση θα αξιολογήσουν εκ νέου την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και θα προχωρήσει σε νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top