Σκέψεις για μερική άρση του lockdown ενόψει εκπτώσεων

Γεωργιάδης: Αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία, θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα

Το crash test, που θα κρίνει το εάν και πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο το νέο έτος, αποτελούν οι επόμενες, εορταστικές ημέρες.

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, «εφόσον συνεχίσει να έχει πτωτική πορεία η εικόνα της πανδημίας ασφαλώς και θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Lockdown: To click away φεύγει, το click in shop έρχεται

«Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου, φυσικά με κανόνες», σημείωσε, χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Αυστηρά μέτρα και την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια για να μην έρθει 3ο κύμα

Παράλληλα, τόνισε πως με το click away, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, στις 15 Ιανουαρίου θα αλλάξει και πάλι ο τρόπος που ψωνίζουμε, καθώς θα μπει ένας νέος όρος: το click away φεύγει και το click in shop έρχεται. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τις 15/01 και μετά θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε μέσα στο κατάστημα, δε θα είμαστε έξω στο πεζοδρόμιο, θα δοκιμάζουμε το προϊόν που θέλουμε, θα το πληρώνουμε και θα φεύγουμε. Στα μικρά συνοικιακά καταστήματα, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα το οποίο θα έχει κλεισμένο το ραντεβού του.

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Με το λιανεμπόριο να έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στα έσοδα, οι έμποροι ελπίζουν πως – έστω με μερικό άνοιγμα – θα μπορέσουν να σώσουν μερικά από τα «σπασμένα» στις εκπτώσεις.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top