Υπόθεση Καλογρίτσα: Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον Νίκο Παπά

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 5/11 για την υπόθεση.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για τις καταγγελίες του Ι.Καλογρίτσα που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες και την εμπλοκή του τότε υπουργού Νίκου Παππά στην εξασφάλισης της εγγυητικής επιστολής προκειμένου ο επιχειρηματίας να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του.

Πέτσας για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: «Να αποπέμψει τον Παππά ο Τσίπρας»

Εξηγήσεις στην πταισματοδίκη, μέσω υπομνήματος, έδωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας CCC (συμφερόντων οικογένειας Χούρι).

Όπως μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας, ο εργολάβος υποστηρίζει ότι το ποσό των 3εκατ. ευρώ, που εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν στην πραγματικότητα συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση.

Kατάθεση Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Σύμφωνα με πληροφορίες στα υπομνήματά τους οι εγκαλούμενοι από τον Καλογρίτσα διέψευσαν όσα αυτός υποστηρίζει εμμένοντας στο ότι τα χρήματα αυτά ήταν προκαταβολή για το παραπάνω έργο που αν και δεν έγινε ο Καλογρίτσας δεν τους τα επέστρεψε.

Μάλιστα φέρεται να επικαλέστηκαν ως ενισχυτικό του ισχυρισμού τους την απόφαση και του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες το οποίο επικύρωσε αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πως τα 3 εκ. ευρώ αφορούσαν το έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

Μετά τις εξηγήσεις των Χούρι η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση ο οποίος , όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα την διαβιβάσει στη Βουλή λόγω του ότι ο εργολάβος καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Ν. Παππά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top