Πέτσας για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: «Να αποπέμψει τον Παππά ο Τσίπρας»

«Πού πήγαν τα τρία εκατομμύρια;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μετά την κατάθεση που έδωσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στον πταισματοδίκη στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών του για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στον διαγωνισμό-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε το 2016, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας, εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον Νίκο Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Kατάθεση Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο εργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας ο διαγωνισμός ήταν στημένος με επικεφαλής τον Νίκο Παππά. Ανέφερε πως εκείνος τον πλησίασε και του είπε να μπει μπροστάρης στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Του είπε μάλιστα πως τα χρήματα δε θα τα έβαζε ο ίδιος καθώς οι λογαριασμοί του ήταν δεσμευμένοι. Ακόμα είπε ότι «διεκπεραίωνε εντολές της Κυβέρνησης Τσίπρα» και ότι ο κ. Παππάς τον καθησύχαζε διαβεβαιώνοντας ότι από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια, αλλά και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική επιστολή που απαιτούσε ο διαγωνισμός. Τόνισε μάλιστα πως όλα θα τα διακινούσε ο Νίκος Παππάς και πως είχαν βρεθεί και τα στελέχη του σταθμού. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

«Ο πρώην στενός φίλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά εκτός από τους συνθηματικούς χαρακτηρισμούς είπε κι ονόματα. Με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε «μαγαζί», με εξωθεσμική και παράνομη δραστηριότητα. 

Υποστήριξε ότι τον προσέγγισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατ' εντολή του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, προκειμένου να λειτουργήσει για λογαριασμό τους στην απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Υπογράμμισε ότι «διεκπεραίωνε εντολές της Κυβέρνησης Τσίπρα» και ότι ο κ. Παππάς τον καθησύχαζε διαβεβαιώνοντας ότι από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια, αλλά και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική επιστολή που απαιτούσε ο διαγωνισμός.

Επανέλαβε, επίσης, όσα έχει ήδη αναφέρει για την πορεία που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε, μετά από υπόδειξη του τότε Υπουργού Επικρατείας, δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.

Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να συνεχίσει άλλο να σιωπά. Γνωρίζει ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά; Αν όχι, γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το «Documento» έφτασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες;

Ο κ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα. Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις του. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να αποπέμψει, σήμερα κιόλας, τον κ. Ν. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top