Γεννηματά για Πολυτεχνείο: Είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς

Κουτσούμπας: Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στον αιώνα τον άπαντα

Η Φώφη Γεννηματά

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά» αναφέρει, σε δήλωσή της για τη συμπλήρωση των 47 ετών από την εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορόιας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς», σημείωσε.

Κατέθεσε στεφάνι η Σακελλαροπούλου: Απαιτεί αρετή και θυσίες η δημοκρατία

Μητσοτάκης: Το αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά. Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων

Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στην συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας.

Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα. Ιδιαίτερα σήμερα που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας, απειλεί «το ψωμί», «την παιδεία», «την ελευθερία» μας. Απειλεί, πάνω απ' όλα τη ζωή μας. Γι αυτό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους. Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν.

Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μια όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς.

Αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσε τριμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία μετείχαν ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης

«Είμαστε και φέτος εδώ, στην επέτειο της ηρωικής εξέγερση του '73, με σεβασμό φυσικά, στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και τους διαχρονικούς αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη», δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Ειδικά φέτος, οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, απέναντι στον αυταρχισμό και την πόλωση που τροφοδοτούν νέους διχασμούς. Γιατί τη μάχη απέναντι στην ανασφάλεια και τον φόβο που δημιουργεί η απειλή της ανθρώπινης ζωής, μόνο ενωμένοι μπορούμε να την κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Κουτσούμπας: Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στον αιώνα τον άπαντα

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία", εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

«Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με τον συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος. Η απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή της κυβέρνησης για απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας», πρόσθεσε.

Πολυτεχνείο: Πορεία του ΚΚΕ παρά την απαγόρευση

Σχετικά με τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, είπε: «Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Πορεία του Βαρουφάκη και των βουλευτών του ΜέΡΑ25 στο Πολυτεχνείο

Έξω από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, έφτασε κρατώντας πλακάτ ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τους έξι βουλευτές του ΜέΡΑ25, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής και τον Συντονιστή της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Τα πλακάτ έγραφαν συνθήματα για τη δημοκρατία και την καραντίνα, ενώ οι βουλευτές κρατούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις και φορούσαν μάσκες.

Πορεία ΜέΡΑ25 Πολυτεχνείο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 έκαναν πορεία προς το Πολυτεχνείο / Πηγή: Ευρωκίνηση

«Είμαστε εδώ εκ μέρους των γιατρών και νοσηλευτών τους οποίους η κυβέρνηση φιμώνει την ώρα που ψεύδεται για την ενίσχυσή τους. Είμαστε εδώ εκ μέρους μαθητών και δασκάλων τους οποίους η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη τους. Είμαστε εδώ εκ μέρους όσων το μόνο που έχουν να προσμένουν, όταν με το καλό υποχωρήσει η πανδημία, είναι ο πλειστηριασμός των σπιτιών και μαγαζιών τους. Είμαστε εδώ για όλους που υποφέρουν την ώρα που η αρπακτική ολιγαρχία ακονίζει να μαχαίρια και τα πιρούνια της’, είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Είμαστε εδώ εκ μέρους της Νεολαίας και των μελών μας που μας άκουσαν και έμειναν σπίτι τους σήμερα, επιτρέποντάς μας να τους εκπροσωπήσουμε με συμβολική πορεία 7 βουλευτών μας του Ν. Αττικής εναντίον στην Ορμπανοποίηση της Ελλάδας – σεβόμενοι πλήρως τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό. Τέλος, είμαστε εδώ γιατί η Πορεία του Πολυτεχνείου έχει αναδειχθεί στη διαχρονική ευκαιρία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να εναντιώνονται σε όλα εκείνα που πλήττουν την Δημοκρατία, την Παιδεία, την Ελευθερία και, εν τέλει, την Αξιοπρέπεια μας», κατέληκε ο κ. Βαρουφάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top