Κικίλιας: Άρση lockdown μόνο αν έχουμε κάτω από 500 κρούσματα

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για την παράταση της καραντίνας

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και το πότε θα «λήξει» το lockdown αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο Πέτσας

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασία», δήλωσε μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας πως εάν τα κρούσματα δεν πέσουν κάτω από 500 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, δεν θα αρθεί το lockdown.

Lockdown: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα - Πιθανή η παράταση της καραντίνας

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Εάν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500, τότε ναι, σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία και να κάνουμε στοιχειωδώς, όσο πιο φυσιολογικά γίνεται Χριστούγεννα».

Αποκάλυψη Star: Στα πόσα κρούσματα θα γίνει μερική άρση του lockdown

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι αποφάσεις της κυβέρνησης για την πανδημία βασίζονται στα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων.

«Φυσικά, πάντα όλα τίθενται στη διάθεση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων–Επιδημιολόγων. Αυτοί έχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Τους δίνουμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ό,τι στοιχεία χρειάζονται καθημερινά, προκειμένου να κάνουν τις επιστημονικές εισηγήσεις στην Κυβέρνηση. Αυτό γίνεται από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, πριν καν έρθει ο ιός στην Ελλάδα, και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Τι είπε για το κλείσιμο των σχολείων

Αναφερόμενος στο κλείσιμο των σχολείων, που ανακοινώθηκε σήμερα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι η απόφαση ελήφθη ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των γονέων. «Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο. Είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top