Νέο διπλωματικό ματ: Συμμαχία Ελλάδας - Ινδίας απέναντι στην Τουρκία!   

Τι προσδοκά η Αθήνα από τη συνεργασία με το Νέο Δελχί  

Νέα κίνηση - ματ της Αθήνας στη διπλωματική σκακιέρα. Στη σκιά της έντασης Νέου Δελχί - Άγκυρας, η ελληνική πλευρά «βάζει στο παιχνίδι» ακόμα μια υπερδύναμη, την Ινδία. 

 

Σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεδιάσκεψη με τον Ινδό ομόλογό του. 

Δένδιας: Πίσω από κάθε αναταραχή στην περιοχή η Τουρκία   

Όπως εξήγησε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, πρώτα απ' όλα, με την Ινδία έχουμε κοινούς φίλους και εχθρούς. Κοινός μας εχθρός οι φανατικοί ισλαμιστές, κοινός μας φίλος το Ισραήλ. Για αυτό και στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών είπε στον Νίκο Δένδια: «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». 

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Η περιοχή δε θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα

Θα πρέπει επίσης να υπενθυμιστεί ότι οι σχέσεις Ινδίας -Τουρκίας δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο, αφού η Άγκυρα στηρίζει το Πακιστάν. Επίσης, πρόκειται για μια υπερδύναμη. Μια χώρα που πρωτοπορεί σε: τεχνολογία και αμυντική βιομηχανία αλλά και μια χώρα με «πολύ καλά μυαλά». Γεγονός που θέλει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα, προχωρώντας συνεργασίες και επενδύσεις. 

O Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα και με τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους  οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική. Η αντιπολίτευση ζήτησε εθνική στρατηγική για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων. 

Δένδιας: Οι στιγμές επιτάσσουν oμοψυχία στα εθνικά θέματα  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top