Δένδιας: Πίσω από κάθε αναταραχή στην περιοχή η Τουρκία   

Την κατήγγειλε για τις παρεμβάσεις της  από Ν. Καραμπάχ μέχρι Λιβύη

 

 

«Υπάρχει τουρκική παρέμβαση, υπάρχει μάλιστα και μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στο νότιο Καύκασο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Special Report», με θέμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Στην Αρμενία την Παρασκευή ο Δένδιας – Θα…  θυμώσουν πάλι  οι Τούρκοι; 

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία. 

«Αυτά είναι πράγματα μη παραδεκτά. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την περιοχή, για τη σταθερότητα όλου του ευρύτερου πολιτικού και γεωγραφικού ορίζοντα που μας αφορά» επισήμανε ο κ. Δένδιας ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία μετατρέπεται σε παίκτη ο οποίος δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας. 

Δένδιας από Αρμενία: Ισχυρή η σχέση των δύο χωρών

«Στο Ιράκ έχει εισβάλει, στη Συρία έχει εισβάλει, στην Κύπρο κάνει παράνομες ενέργειες, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνει παράνομες ενέργειες, στη Λιβύη μεταφέρει μαχητές» προσέθεσε και σημείωσε όπου υπάρχει πρόβλημα φαίνεται να είναι παρούσα η Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταδόθηκε και απόσπασμα δήλωσης του Νίκου Δένδια από την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ερεβάν με τον Αρμένιο ομόλογό του, στην  οποία ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Η παρέμβαση της Άγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική, έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί εξαρχής πάνω σε αυτό το θέμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top