Δένδιας από Αρμενία: Ισχυρή η σχέση των δύο χωρών

Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων Γενοκτονίας Αρμενίων

«Έχουμε μια ισχυρή σχέση, που βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά θεμέλια», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, από την Αρμενία, που πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι εδώ, μαζί με φίλους στο Ερεβάν. Η παρουσία μου εδώ ενέχει έναν δυνατό συμβολισμό για τη φιλία μας», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Παραβιάστηκε η εκεχειρία – Βομβαρδισμοί στη Στεπανακέρτ

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Αρμενία, καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων Γενοκτονίας Αρμενίων και με επίσκεψη στο Μουσείο.

«Η ανάμνηση αυτών των τραγικών συμβάντων δεν πρέπει να ξεχαστεί! Έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι τέτοια εγκλήματα δε θα επαναληφθούν ποτέ. Ποτέ δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά!», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδαιας συζήτησε με τον ομόλογό του για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αρμενίας, ενώ χαιρέτισε την απόφαση για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ζητώντας να γίνει σεβαστή.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι οι διαφορές μπορούν να λυθούν μόνο μέσω διπλωματίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου», τόνισε, προσθέτοντας πως η εμπλοκή της Τουρκίας σε μία ακόμη σύγκρουση «προκαλεί πραγματικά προβληματισμό».

Παράλληλα, σημείωσε πως και η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας, ενώ τόνισε πώς τόσο η Αθήνα όσο και ο ελληνικός λαός υποστηρίζουν πλήρως τα όσα υποστηρίζει η Αρμενία για τη στάση της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, στη συνέχεια, πως αντί να λάβει η Ελλάδα πρόσκληση για έναρξη των διερευνητικών επαφών, έλαβε μία ακόμη πρόκληση, με την νέα έξοδο του Oruc Reis για έρευνες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top