Θεοχάρης: Πρωτοβουλία για rapid test παντού στα αεροπορικά ταξίδια

Για να γίνουν πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις για τους ταξιδιώτες

Χάρης Θεοχάρης

Διεθνή πρωτοβουλία με στόχο τη διευκόλυνση των αεροπορικών ταξιδιών με πιο αποτελεσματικούς και ταχείς ελέγχους για Covid-19, ανέλαβε το ελληνικό Yπουργείο Τουρισμού.

Πιερρακάκης: Ο χάρτης με τα μέτρα ανάλογα με τα χρώματα

Κατά τη διάρκεια της 6ης συνάντησης της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.), ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε την ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση για τα rapid test, δηλαδή τους ταχείς ελέγχους αντιγόνου για το νέο κορονοϊό.

Ο κ. Θεοχάρης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ανέλυσε διεξοδικά τα πλεονεκτήματα των rapid test και το πώς η εφαρμογή τους θα συμβάλει καίρια στο να γίνουν οι αεροπορικές μετακινήσεις ευχερέστερες και πιο ασφαλείς για τους ταξιδιώτες.

Θεοχάρης: Σταδιακή αύξηση των επιτρεπόμενων επισκεπτών από άλλες χώρες  

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι «τα τεστ αντιγόνου είναι ιδανικά για χρήση κατά τη διεξαγωγή των συνοριακών ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν ένα άτομο είναι φορέας του Covid-19». Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε επίσης, ότι «η συγκεκριμένη μέθοδος διάγνωσης, αν και χαμηλού κόστους, δίνει γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα». Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, τα ταχέα τεστ αντιγόνου για Covid-19 θα πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς οριζόντιους (ανά χώρα ή γεωγραφικούς) περιορισμούς.

Οι χώρες εισόδου θα διατηρούν το δικαίωμα περαιτέρω διασταυρούμενου ελέγχου με μοριακά τεστ, οποτεδήποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το μήνυμα «Κάνετε τεστ στην αναχώρηση - Κάνετε τεστ στην επιστροφή» θα εξαλείψει τα δυσάρεστα για τους τουρίστες μέτρα όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους, δηλαδή τις οριζόντιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ή ακόμα και την καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top