Πιερρακάκης: Ο χάρτης με τα μέτρα ανάλογα με τα χρώματα

Η παρουσίαση για τον Covid-19  από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

«Στον Χάρτη που παρουσιάζεται σήμερα μπορεί κανείς να δει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του» ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης,  κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων για τον  κορωνοϊό,  μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.     

Ο Υπουργός ανέφερε ότι όλα τα μέτρα συγκεντρώνονται και εξειδικεύονται στον στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://covid19.gov.gr/

 

Ο χάρτης με τα 4 επίπεδα επιδημιολογικών μέτρων

Όπως εξήγησε, τα τέσσερα επίπεδα εντάσσονται  στον χάρτη της Ελλάδας και υπάρχουν  δύο δυνατότητες: είτε να κάνουν κλικ οι πολίτες στο σημείο του χάρτη που τους ενδιαφέρει, ώστε να δουν το επίπεδο στο οποίο υπάγεται η περιοχή είτε να πληκτρολογήσουν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που αναζητούν και να τους ανακατευθύνει η σελίδα στο σχετικό σημείο του χάρτη. 

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που εφαρμόζονται ανάλογα με τα χρώματα: ΜΕΤΡΑ 

Αμέσως μετά, πατώντας ο χρήστης του διαδικτύου «δείξε μου τα μέτρα» θα ανοίγει ανά επίπεδο το σύνολο των μέτρων που ισχύουν στην περιοχή.

«Ο χάρτης χρειάζεται γιατί διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα κενό ως προς τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού της πληροφορίας σε τοπικό επίπεδο. Διαπιστώσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός κεντρικού σημείου όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα μέτρα τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα ανά περιοχή και θα τα οπτικοποιεί στον ελληνικό χάρτη» δήλωσε επίσης ο κ. Πιερρακάκης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top